Adobe a dat drumul la abonamentele Creative Cloud

Publicat pe 18 iun. 2013 - 22:14 de Mîrzac Iulian

Creative Cloud Apps

Luna trecuta Adobe a luat decizia importanta de a oferi Creative Suite, pachetul care continea mai multe aplicatii de creatie, video editare, foto manipulare, web design, etc. si de a le oferi doar in baza unui abonament lunar. Denumirea Adobe Creative Cloud ne duce cu gandul ca aplicatiile ar rula pe Internet, dar defapt aplicatiile din pachet se instaleaza ca si pana acum diferentele fiind: se va face o verificare lunara a abonamentului, exista cateva aplicatii care te pot ajuta in workflow cum ar fi: un serviciu de file sharing intre colaboratori. Modificarile complete care vor aparea le gasiti aici.

Abonamentul lunar este de 50 de dolari pentru intreaga suita de aplicatii ori daca nu ai nevoie de toate dintre ele 20 de dolari pentru o singura aplicatie.  Se pare ca Adobe s-au gandit si la cei care deja au deja cumparat un Creative Suite si vor oferi abonamentul lunar la 30 de dolari celor care fac upgrade.

Daca ma gandesc ce impact ar putea avea, s-ar putea ca pentru profesionistii din lume chiar si in Romania ar putea folosi serviciile lor cu licenta tinand cont ca nu este o taxa mare. Pare oricum o miscare de marketing prin care sa-i determine si pe cei care utilizau programele lor nelicentiate sa apeleze la abonamente acum.

Totusi uitati ce imagine am gasit pe cnet.com legat de noile abonamente Creative Cloud, costa cu putin mai mult decat daca ai fi cumparat CS6 Design Standard (versiunea care se putea achizitiona pana acum. Nu este asa rau precum parea la inceput. Una peste alta daca vreti reduceri grabiti-va si daca esti student / profesor costa doar 20 de dolari.

Sunt curios daca le vor creste vanzarile acum. Voi ce credeti ?

Cat costa pe 3 ani abonamentul ?
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: