Achizitie noua pentru imbunatatirea calitatii videoclipurilor YouTube

Publicat pe 18 mart. 2011 - 15:25 de Mîrzac Iulian

Google a cumparat o companie din Dublin (Irlanda) numita Green Parrot Pictures pentru a imbunatati serviciile oferite de YouTube, in special aici referindu-se la calitatea videoclipurilor.

Tehnologia companiei „face ca videoclipurile sa arate mai bine si in acelasi timp sa foloseasca mai putina largime de banda, rezultatul fiind si o viteza mai mare de incarcare”,  a spus Jeremy Doig, director responsabil de tehnologia video folosita la Google intr-un articol pe blogul oficial YouTube. Tehnologia a fost aplicata in urmatoarele mari productii din lumea filmului: Lord of the Rings, X-Men si Spider Man.

Doig a mai spus ca aceasta achizitie va imbunatati calitatea videoclipurilor facute cu aparate foto/video proaste, sau in conditii proaste, si a dat niste exemple:

Unele din cele mai importante si mai marcante videoclipuri din ultima vreme sunt facute cu telefoane mobile care inregistreaza  la o calitate foarte proasta. Sa ne uitam spre exemplu la videoclipurile facute in timpul protestelor din Libya, desi sunt foarte interesante, sunt blurate, miscate, etc. Cum ar fi ca toate videoclipurile sa fie imbunatatite din toate aceste puncte de vedere in timp ce sunt uploadate catre YouTube ? Sa fie mai clare, eliminand zgomotul de imagine (noise), si facand filmarea mai stabila. Din aceasta cauza am fost atat de entuziasmati cand am descoperit aceasta mica, dar ambitioasa companie localizata in Irlanda, care faceau deja asta.

Google a luat in calcul si efectele pe care le-ar putea avea o asemenea incarcatura asupra site-ului, si un lucru e sigur, post-procesarea videoclipurilor va manca foarte multa putere de calcul, iar in acest moment statistica site-ului spune ca sunt uploadate 35 de ore de material video la fiecare minut.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: