Mozilla Firefox – lansarea pe 22 martie

Publicat pe 18 mart. 2011 - 14:18 de Mîrzac Iulian

Dupa 12 variante beta, un Release Candidate, si mai mult de 10 luni de munca, Mozilla a decis ca Firefox 4 este pregatit sa intre in randul celorlalte browsere de top. Compania a anuntat data de lansare pe 22 Martie. Versiunea release candidate este disponibila pentru download pana va intra varianta finala.

Firefox 4 era setat pentru lansare prin Octombrie-Noiembrie anul trecut, dar a fost amanat pentru ca a fost nevoie de mai mult timp pentru integrarea suportului accelerarii hardware pentru placile video si a altor caracteristici. Accelerarea hardware cu ajutorul GPU-ului este cea mai importanta tehnologie integrata in browsere la ora actuala si permite afisarea mai rapida a paginilor web cu grafica mai bogata.

Chrome 10, ultima versiunea stabila a acestuia, ofera partial accelerare hardware, in timp ce Internet Explorer 9 nu va functiona pe sistemul de operare Windows XP tocmai din cauza accelerarii grafice hardware.

Web O Wonder – cum a fost denumita pagina de prezentare a noii versiuni Firefox – te anunta daca placa ta video poate fi folosita de browser pentru navigare cu accelerare video hardware.

Firefox Web O Wonder

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: