10 cele mai importante noi functii din Android 4.4 KitKat

Publicat pe 5 nov. 2013 - 23:52 de Mîrzac Iulian

Android KitKat

Ultimul update la binecunoscutul sistem de operare ajuns la versiunea 4.4. aduce imbunatatiri majore pentru platforma unde au fost abordate problemele cele mai mari pe care le avea si au fost introduse noi functii utile. Momentan Android 4.4 KitKat vine preinstalat doar pe LG Nexus 5 care se afla in stoc in Romania in magazinele online. LG G2 va primi si el in curand update la KitKat alaturi de Nexus 4, 7 si 10, Galaxy S4, HTC One Google Play Edition.

1. Consum redus de memorie

Android 4.4 promite sa ruleze pe device-uri care au chiar si 512 MB RAM. Google incearca sa reduca fragmentarea sistemului de operare. Se stie ca mai putin de jumatate din telefoanele mobile cu Android folosesc versiunile 4.x, ce doreste compania sa faca este ca de acum incolo producatorii de telefoane mobile Android sa poata instala si versiunea actuala a sistemului de operare pe un smartphone mai ieftin de chiar sub 500 lei ca valoare. Vom vedea daca chiar va si functiona.

2. Google Now imbunatatit

Acum poti deschide serviciul zicand „OK Google” la microfonul telefonului. Momentan este disponibil doar pe Nexus 4. Informatiile vor fi livrate in Google Now acum in functie de locatie, site-uri preferate si programe TV.

3. Update pentru Hangouts

Vechea aplicatie va fi data uitarii de acum incolo. Google Hangouts suporta acum SMS-uri si MMS-uri, asa ca toate mesajele vor fi in aceeasi aplicatie. Aplicatia va oferi posibilitatea de a realiza si apeluri video la rezolutie HD in viitorul apropiat au declarat oficialii. Update-ul asta nu mi se pare decat a fi o alta mutare in favoarea Google pentru a-i utiliza serviciile.

Hangouts KitKat

4. Smarter Caller ID

Interfata standard de apelare din Android primeste si ea un update. Zona de notare a numarului de telefon are un camp de cautare acum unde vei putea sa cauti orice contact salvat in telefon, ori poti cauta informatii de contact despre locuri din Google Maps. Cele mai cautate contacte vor aparea in partea de sus.

apelare KitKat

5. Aplicatii Full Screen

In sfarsit Android integreaza mult dorita functie de a rula anumite aplicatii in mod Full Screen. Fie ca este un joc in care apare banda de jos, citesti o carte, sau privesti un film de multe ori iti doreai sa scapi de ea. Sigur, erau aplicatii care faceau asta, insa acum pe Android 4.4 KitKat vei putea sa activezi Immersive Mode, iar cand ai terminat cu aplicatia trebuie doar sa faci swipe din marginea ecranului iar bara de navigare si de notificari de sus vor reaparea.

Aplicatii Full Screen

6. Integrarea serviciilor de stocare in Cloud

Stocarea in cloud este acum un standard in segmentul mobile din motive simple de inteles: nu au destula memorie pentru a stoca totul in memoria interna, asa ca imaginile, poate si videoclipurile facute cu telefonul pot fi stocare direct pe Internet. Iarasi deja existau aplicatii insa acum toate optiunile vor veni din oficiu.

Stocare in Cloud - KitKat

7. Cloud Printing si de pe telefon

Nu stiu pe voi daca v-a ajutat sau nu optiunea de Cloud Print din Google Chrome dar pe mine m-a ajutat, mai ales daca lucrezi de pe laptop si te plimbi de colo-colo. De acum incolo vei putea sa printezi direct din telefon prin WiFi / Bluetooth. Singura problema ar fi ca si imprimantele sa aiba suport pentru acest serviciu in cazul in care vrei sa printezi direct.

Cloud Print - KitKat

8. Senzori integrati

Android 4.4 ofera suport acum pentru doi noi senzori care vor fi integrati de acum incolo in smartphone-uri. Pedometrul si detectorul de pasi sunt cei doi senzori. Dezvoltatorii vor putea sa acceseze date legate de fitness ale utilizatorului, fara a fi necesara programare intensa.

suport fitness KitKat

9. Setari globale pentru subtitrari

Android 4.4 ofera acum posibilitatea de a face setarile pentru afisarea subtitrarilor din meniul Settings>Accesibility. Aplicatiile care afiseaza videoclipuri vor putea afisa subtitrarile in functie de setarile pe care le faci.

setari subtitrari - KitKat

10. Upgrade la interfata de deblocare ecran

Interfata de deblocare afisa inainte si widget-uri daca voiai. Acum in cazul in care asculti muzica, faci streaming la un film prin Chromecast, telefonul va afisa butoanele de play /pauza si inainte / inapoi, imaginea albumului, imaginea reprezentativa pentru film in cazul vizualizarii unui film. Pe scurt, va fi mai util.

Deblocare ecran - KitKat

 

Si-a luat cineva Nexus 5 dintre voi ? Magazinele online din Romania au stoc !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. ady 20/07/2014 at 15:18 - Reply

    am achizitonat de curand un vodafon spart 4 power cu internet 4g sii are android 4.4.2 si sunt foartte multumit de noutatile lui si mai ales de cum se misca la supra solicitarea aplicatiilor !!! teste facute si comparaatii cu alte telefoane si alt android !!

  2. PcPartsro 11/11/2013 at 15:28 - Reply

    Foarte multe noutati la Kit Kat, unele chiar placute.

  3. Atlasms 11/11/2013 at 15:26 - Reply

    Foarte misto noul Android. Abia astept sa pot sa-mi upgradez si eu SII -ul :D.

Postează un comentariu: