Youtube va creste rezolutia filmelor din nou !

Publicat pe 12 iul. 2010 - 14:06 de Mîrzac Iulian

Daca va amintiti cat de uimita era lumea cand Youtube a lansat prima data servicii de video streaming la calitate High Definition la rezolutie 1280 x 720 sau dupa cum apare pe butonul din fereastra unui film de calitate HD sub denumirea 720p. De data asta va oferi posibilitatea vizualizarea filmelor la o calitate de 4096 x 2304 pixeli, si ca sa inteleaga mai exact toata lumea, este un film cu o calitate situata intre un film Full HD cu rezolutia de 1920 x 1080 pixeli si un film la calitate IMAX. Nu veti gasi prea multe filme la acea rezolutie de 4k insa puteti sa le vedeti pe cateva existente aici. Pentru a comuta pe rezolutia maxima, va trebui sa apasati pe butonul de selectare a rezolutiei filmului si sa alegeti Original.

Acestea fiind zise acum aveti nevoie de o conexiune destul de rapida, avand in vedere ca acum veti primi aproape de doua ori mai multe date decat la o rezolutie 1080p. Pe langa conexiunea rapida va mai trebuie un PC puternic, si avand in vedere ca pe dual-core-ul meu la 1,6 Ghz nu a mers prea fluent sunt sigur ca veti avea nevoie de un Intel Core 2 Duo la 2 Ghz minimum. Monitorul trebuie sa fie imens deasemena, pentru ca o asemenea rezolutie trebuie sa incapa pe un monitor cu diagonala de 7 metri.

Aceasta mutare nu este decat o reafirmare a gigantului Google ca fiind cea mai puternica companie, pentru ca la ora asta nu multi amatori sunt care au camere video cu rezolutie de 4k, si nu multi au pe ce televizoare/monitoare sa vada asemenea rezolutii.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: