YouTube se pregateste pentru viitor [CES 2014]

Publicat pe 4 ian. 2014 - 19:05 de Mîrzac Iulian

Youtube

Saptamana viitoare la CES 2014 Las Vegas, YouTube pregateste o demonstratie de video streaming pentru codecul VP9 care va fi utilizat in viitor pentru redarea materialelor video 4K. O data cu aceasta va fi expus si primul televizor care va suporta noul standard Ultra HD 4K de la Google si care se estimeaza ca va fi disponibil in 2015.

Noua tehnologie de video streaming 4K creata de Google pentru YouTube va folosi o compresie a datelor mult mai buna asa fel incat informatia care trebuie downloadata de utilizator sa fie cat mai mica.

Google a pornit colaborari cu mai multe companii producatoare pentru a lansa noul codec VP9 si vor fi demonstratii la standurile LG, Panasonic si Sony. Din lista de colaboratori fac parte si Samsung, Sharp, Toshiba, ARM, Intel, Broadcom si Marvell. Francisco Varela director pentru parteneriate la YouTube a explicat ca tehnologia pentru decodarea hardware VP9 va fi disponibila si pe PC si telefoanele mobile dupa ce se va lansa pe televizoare in 2015.

Decizia vine din dorinta de a mai tempera consumul de banda de Internet pe infrastructura disponibila acum si care se stie ca va fi depasita daca se pastreaza ritmul actual de dezvoltare. Cu alte cuvinte video streaming-ul consuma mult prea mult Internet asa ca incep companiile sa se pregateasca pentru viitor. Se mai stie si ca trendul este de crestere al accesului la Internet de pe tablete si smartphone-uri, asa ca si operatorii de telefonie mobila vor avea viata grea in viitor daca nu vor reusi sa ofere o infrastructura adecvata.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: