YouTube permite videoclipuri 360 de grade!

Publicat pe 17 mart. 2015 - 8:53 de Mîrzac Iulian
Youtube

YouTube a anunțat disponibilitatea unui nou upgrade care va permite rularea și încărcarea de videoclipuri 360 de grade, de jur împrejurul camerei video. Există camere video speciale care pot face înregistrări video cu tot ce este împrejurul acesteia. Dacă este prima oară când auzi de acest concept gândește-te că Google face asta într-un mod diferit în cazul serviciului Street View. Merge în jurul lumii cu mașini care au aparate foto dispuse radiar dar care în loc să filmeze fotografiază la intervale de 5-10 metri.

Un playlist demonstrativ

Atenție nu merge decât pe Chrome și pe telefoane Android pe Chrome / Android Browser. Dacă nu poți rula video 4K atunci nu prea se merită pentru că sub 4K, observ că materialul video are calitate proastă. Puteți mișca cu mouse-ul direcția în care priviți.

Partea bună

 • materialele video vor putea fi utilizate cu gadget-urile de realitate virtuală, să te poți uita în ce parte dorești
 • poți controla în browser cu mouse-ul direcția în care dorești să vezi
 • rulează în Chrome și Android fără pluginuri

Partea nasoală

 • Ai nevoie de o cameră sau de mai multe camere video bune (în funcție de setup) pentru a înregistra la calitate bună totul împrejurul tău.
 • Ai nevoie de un super calculator apoi să rulezi materialul video la acea calitate video foarte bună.
 • Acest tip de material video este dificil de gestionat momentan, și de încărcat, și bineînțeles și de editat pentru că să nu uităm videoclipurile nu sunt filmate și publicate sunt folosite tot felul de tehnici de editare video.
 • ocupă spațiu enorm față de un videoclip obișnuit

Încărcarea unui videoclip de acest gen nu este simplă, dar serviciul de video upload v-a pregătit un tutorial simplu la prima vedere, netestat de noi deoarece nu avem un astfel de material video pregătit. Ajutor pentru încărcarea videoclipurilor 360 de grade pe YouTube pe pagina oficială.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. ionut 24/03/2015 at 23:07 - Reply

  oare o sa mearga vreodata si pe iOS? Sunt foarte dezamagit ca merge doar pe Android! :(

  • Mîrzac Iulian 26/03/2015 at 00:28 -

   Este tehnologia lor si este normal sa fie disponibila mai intai pe OS ul lor. Va fi disponibila mai mult ca sigur si pe iOS.

Postează un comentariu: