Yahoo oferta de 44 mld. $ din partea Microsoft

Publicat pe 1 feb. 2008 - 23:53 de Mîrzac Iulian

Microsoft Gigantul din Redmond i-a facut o oferta de cumparare celor de la Yahoo in valoare de 44.6 miliarde $ in speranta de a se uni pentru a incerca sa detroneze Google. Aceasta ar putea fi cea mai mare fuziune, de la AOL -Time Warner. Yahoo ar oferi astfel celor de la Microsoft o mare parte din piata advertisingului online pe care il practica momentan. De asemenea atrage peste 500 de milioane de utilizatori care cauta stiri din toate domeniile sau pur si simplu folosesc casuta de e-mail.

„Microsoft vrea sa ia masuri in privinta activitatii business-ului online”, a spus  analistulBrendan Barnicle al Pacific Crest. „Asta va fi un pariu bun pentru ei „.

Criticii spun ca Microsoft si Yahoo sunt doua culturi corporatiste diferite si sunt ingrijorati ca va fi o fuziune gresita vazuta ca fuziunea dintre AOL  si Time Warner de 182 miliarde $, care a fost cea mai proasta fuziune din istoria recenta, cu multe promisiuni nematerializate.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: