Windows 8 – cateva detalii

Publicat pe 8 apr. 2011 - 0:07 de Tita Mihai

Windows 8 este in primele stadii ale procesului de productie, iar beta-testerii deja se joaca cu  diferite versiuni alpha, in curand o sa vedem circuland pe net tot felul de informatii si poze  cu noul sistem de operare. Iata cateva dintre ele  care au aparut deja despre viitorul sistem de operare de la Windows. Se pare ca Windows 8 va avea o interfata care ii va permite sa  ruleze pe mai multe tipuri de device-uri. Windows 8 va veni cu o conectivitate imbunatatita si va suporta diferite terminale cu interfata touch precum smartphone-uri si tablet pc-uri si va suporta tehnologia 3D.

Ca si la sistemul de operare Windows Phone 7, noua interfata a lui Windows 8 se va baza tot pe  acele miniferestre care se deschid atunci cand treceti cursorul mouse-ului peste ferestrele  aflate in bara. Butoanele „inainte”, „inapoi”, „bookmark” si „refresh” vor avea aspect grafic asemanator cu cele din Windows Phone 7.
Un PDF viewer va fi deasemenea implementat in noul sistem de operare, aceasta va putea fi  folosit in modul fullscreen si va suporta zooming navigation. Consumul redus de resurse si implementarea unor aplicatii pentru scrierea/citirea sau redarea de fisiere video Blu-ray sunt de asemenea pe lista de imbunatatiri de care va avea parte Windows 8, se preconizeaza ca noul sistem de operare va aparea in anul 2012.

G

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: