Am scris foarte mult despre hardware si software in ultima vreme, dar nu am uitat de gaming. Am pe birou un Nintendo 3DS si am fost foarte entuziasmat sa testez pentru prima oara un sistem care afiseaza imagini 3D fara a avea nevoie de ochelari. Am fost curios si de experienta pe care o ofera o consola portabila Nintendo avand in vedere ca au dat lovitura cu Nintendo Wii care la ora asta este cea mai vanduta consola de jocuri.
Designul consolei Nintendo 3DS mi-a placut mult, are tot felul de chestiute, porturi, camere si butonase care iti creeaza impresia ca nu-i mai trebuie nimic din punct de vedere tehnologic. Spre exemplu pe laterala din fata avem portul audio 3.5mm, microfonul, led-ul pentru off/on, si un led pentru starea bateriei. Nimic impresionant pana aici. Pe laterala dreapta butonul de on/off wireless si led-ul wireless-ului. Pe laterala spate sunt ceva mai multe „chestii interesante”: portul de alimentare 4.6 volti, slotul in care introducem cardurile de joc (care imi aduc aminte de jocurile pe televizor Nintendo la care bagai casete ), imediat langa slot lacasul in care e pus stylus-ul, si gemuletul negru de la infrarosu si in final cele doua butoane pe colturile din spate care au functii speciale in jocuri asemenea unui controler obisnuit, dar si functie de fotografiere cand nu suntem in nici o aplicatie. Pe laterala stanga Nintendo 3DS mai are si un slide pentru volum si slotul de carduri SD.
Nintendo 3DS detine doua ecrane unul principal pe care se va desfasura actiunea si in primul rand este cel cu functie 3D si al doilea care este touchscreen si care dupa aprindere afiseaza meniul principal al consolei. Pe lateralele ecranului principal se gasesc difuzoarele iar deasupra acestuia o camera care se foloseste pentru video conferinta probabil (nu am avut ocazia sa o incerc). Pe marginea display-ului Nintendo a pus un buton pentru ajustarea adancimii pentru imaginea 3D. Cu alte cuvinte daca un utilizator a setat sistemul 3D pentru ochii lui si vine un alt utilizator si vrea sa se joace pe consola trebuie setat din nou pentru ochii lui in functie de distanta de la care priveste ecranul si distanta dintre ochi. Pe spatele ecranului gasim doua camere foto pentru inregistrarea imaginilor 3D, dar care probabil ajuta si la detectarea coordonatelor 3D pentru jocurile care folosesc Augmented Reality.
Partea de jos a consolei are un layout asemanator cu Nintendo DS diferentele sunt: adaugarea unui joystick care se misca in plan orizontal cum se gaseste la Playstation Portable (PSP) deasupra butoanelor normale de directie, iar butoanele Select, Home si Start au fost asezate sub touchscreen. Touchscreenul prin care umbli si prin care mai faci comenzi speciale in jocuri raspunde foarte bine la comenzi, si stylus-ul probabil este destinat desenarii pe touchscreen sau pentru alte task-uri la care ai nevoie de precizie. Joystick-ul este la fel foarte bine construit, nici nu ma asteptam ca Nintendo sa dea gres la construirea unui control perfect.
Am avut disponibile doua jocuri: Street Fighter IV 3D Edition si Pilot Wings Resort pe timpul perioadei de testare. Street Fighter IV a fost distractiv insa destul de clasic. Singura diferenta este o grafica putin diferita si modul de joc din perspectiva care mie nu prea mi-a placut, pentru ca se intampla ca in timpul actiunii sa nu-mi pot vedea oponentul. Contine toate personajele care au fost prezente in versiunile precedente ale jocului inclusiv niste „bosi”. Specialele se executa apasand unul din cele patru butoane de pe touchscreen in momentul cand devin active.
Pilot Wings Resort este un joculet destul de obisnuit, iar pe langa efectul 3D ai 3 moduri de joc: cu avionul, cu un omulet cu costum zburator si cu un deltaplan. Pe masura ce avansezi in joc faci diferite chestii: zbori cu avionul prin diferite puncte in aer, sau faci aterizari cu omuletul cu costum zburator. Jocul asta nu prea e fun si cred ca este un joc pentru Nintendo DS.
Ce m-a impresionat pe mine la aceasta consola a fost implementarea foarte buna a tehnologiei Augmented Reality (sau realitate adaugata). Puteti vedea o demonstratie a unui joc ce foloseste AR in videoclipul de mai jos. Cu ajutorul unei camere foto, cu un logo imprimat pe post de reper (reprezentata in acest caz de un card cu semnul intrebarii) si cu un soft programat sa recunoasca acea imagine, se pot afla coordonatele 3D a realitatii. Jocul care apare in demonstratia din videoclip se bazeaza pe aceasta tehnica si implementeaza jocul 3D in realitate bazandu-se pe coordonatele cardului din pachetul consolei Nintendo 3DS. Acesta mi se pare ca e cel mai mare pas facut de consolele portabile la ora actuala si cred ca vor aparea jocuri foarte distractive care or sa foloseasca Augmented Reality. Las imaginile sa vorbeasca.
Butonul slide de pe partea dreapta a ecranului dupa cum spuneam activeaza/dezactiveaza modul 3D oricand doresti in timpul utilizarii. Daca nu setezi consola inainte de utilizarea modului 3D imaginea te ameteste si Nintendo chiar avertizeaza parintii ca este periculos pentru copii sub 12 ani si le pot produce probleme la ochi daca nu este utilizat corespunzator. Consola contine si setari de control parental.
Pe langa jocurile de pe carduri si AR Games, mai exista si alte aplicatii preinstalate care sa aduca la viata consola. Aplicatia Nintendo 3DS Camera, este destinata obtinerii de fotografii obisnuite sau 3D, Nintendo 3DS Sound pentru inregistrarea sunetelor, Mii Maker cu care iti creezi avatarul tau, adica personajul cu care vei socializa in Mii Plaza, mediul online in care te intalnesti cu prietenii sau trecatorii de pe strada cu care s-a conectat consola ta din mers.
Un joc tare amuzant pe care l-am omis este Face Raiders. In Face Raiders trebuie sa tragi in niste capuri zburatoare care au fetele persoanelor pe care le-ai fotografiat. Este tot un joc care foloseste camera foto si creaza din lumea ta o sfera in care apar capurile astea zburatoare pe care tu trebuie sa le impusti singura diferenta fata de AR Games fiind ca miscarea consolei este detectata de giroscopul integrat. O ultima aplicatie preinstalata este Activity Log care iti arata cat pasi ai mers cu consola la tine in comparatie cu cat timp te-ai jucat.
Pe Nintendo 3DS nu se rezuma totul la jocuri si cu ea se poate asculta muzica disponibila pe cardul tau SD iar prin intermediul conexiunii wireless poti accesa pagini de Internet.
Bateria rezista aproximativ 3 ore de jucat intens in modul 3D.Acumulatorul consolei este reinlocuibil insa va trebui sa desfaceti cu surubelnita capacul si sa aveti un acumulator original pentru inlocuire.
Este o jucarie destinata in primul rand adolescentilor si care are acelasi tip de jocuri distractive ca si pe Nintendo Wii. Daca vrei sa ai ceva gen Nintendo Wii cu tine tot timpul atunci Nintendo 3DS e ceea ce cauti. Singura problema ar fi cu jocurile care sunt destul de scumpe am vazut si nu poti sa cumperi prea multe (peste 100 RON).
Se gaseste la:
MarketOnline
NINTENDO 3DS – 1.133 Lei
Imagini
[nggallery id=51]
Video
Multumim MarketOnline pentru oferirea consolei Nintento 3DS pentru test.
3 comentarii
Este cam trecut nintendo 3DS, dar totusi acum au Nintendo Switch.
ff bun 3ds dar acum din pacate e cam mort a avut jocuri,grafica si servicii bune si inca mai merita cred eu chiar daca nu e ca ps vita dar totusi ps vita a fost un fail.
Pingback: Cum merge vanzarea Nintendo 3DS ?