Vodafone lansează în premieră VoLTE și Call+

Publicat pe 6 nov. 2014 - 8:55 de Mîrzac Iulian

Vodafone VoLTE

Vodafone România este prima companie de telefonie mobilă din țară și printre primele din Grupul Vodafone care implementează tehnologiile VoLTE și Call+. Încă de la lansarea Supernet din septembrie compania a pornit o revoluție pentru serviciile pe care le oferă. Legate în special de Internet noi servicii sunt adăugate sub umbrela Supernet printre care și acestea două.

VoLTE este o tehnologie destinată apelurilor de voce, tehnologia va permite o continuitate în utilizarea serviciilor de comunicare de date 4G și 4G+ chiar și atunci când inițiați un apel și nu în ultimul rând calitatea audio a apelurilor va fi mai bună. La tehnologia folosită până acum se comuta de pe 4G sau 4G+ către 3G sau chiar 2G dacă efectuai un apel pentru că erau sisteme separate. Deci infrastructuri separate. Comutarea între rețele însemna și o pierdere în eficiență, un consum mai mare pentru telefon.

Call+ va permite trimiterea de fișiere către interlocutor în timpul apelului, va putea comuta pe video conferință fără a întrerupe apelul, deci cei care lucrează de la distanță cred că vor fi cei mai entuziasmați. Din păcate de la începutul anului viitor vor fi disponibile, fără detalii despre cum va putea fi folosit serviciul.

Singura problemă se ridică dacă telefonul deținut de noi suportă noile protocoale de comunicare. Din lista Vodafone puteți merge pe Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 sau Huawei Ascent P7 pentru a suporta aceste noi tehnologii de comunicare. Lista va crește rapid într-un an așadar  anul viitor vom putea folosi activ serviciile acestea.

“Promisiunea noastra ce porneste de la Supernet™ se extinde de acum cu un nou element, VoLTE, ce redefineste modul in care utilizatorii nostri experimenteaza apelurile. Dezvoltarile noastre tehnologice ne permit sa inovam in continuare in domeniul serviciilor de voce si sa evoluam de la apelurile traditionale la vocea HD si acum, prin intermediul VoLTE, la revolutionarul Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor sa comute fara intreruperi intre apelurile de voce si video in cadrul aceleiasi conversatii si sa partajeze fisiere multimedia, pentru o experienta mai interactive, productiva si personala. Din nou, transformam smartphone-urile utilizatorilor nostri in terminale si mai inteligente”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

Mai jos aveți prezentarea tehnologiilor, și spre final o demonstrație cu Simona Halep un apel VoLTE și utilizarea funcțiilor posibile prin Call+

 Fotografii eveniment

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: