Vedeti clipurile de pe YouTube in noul player HTML5

Publicat pe 29 aug. 2010 - 13:53 de Mîrzac Iulian

In Ianuarie Youtube a lansat player-ul la care se va trece in viitor si care va inlocui tehnologia Flash cu tehnologia HTML5. Pentru a putea incerca noul player trebuie sa mergeti la adresa  youtube.com/html5 si sa activati player-ul. Daca browser-ul pe care-l aveti instalat suporta tag-ul HTML5 pentru materiale video si clipul nu foloseste subtitrari, insemnari sau nu afiseaza reclame, veti putea sa vizualizati acel clip in player-ul HTML5 de la Youtube.

Cum faceti daca vrei sa vedeti numai un singur clip in player-ul HTML5 ? YouTube are o comanda speciala care iti permite sa faci acest lucru:  introduceti in coada oricarui clip urmatoarele : &html5=True . Aici aveti un exemplu:

http://www.youtube.com/watch?v=N6UaXNn6c1U&html5=Truelink direct

Pentru moment player-ul HTML5 al YouTube functioneaza in Google Chrome (h.264; Chrome 6 cu suport WebM), Opera 10.6+ (WebM), Safari 4+ (h.264) si Firefox 4 (WebM).

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: