Firefox 4 beta 4 cu manager panoramic de taburi

Publicat pe 28 aug. 2010 - 18:10 de Mîrzac Iulian

Mozilla a ajuns cu beta-ul Firefox 4 la a patra versiune de testare, pentru a adauga doua mari capabilitati binecunoscutului browser: Firefox Sync si Panorama.

Firefox Sync permite utilizatorilor sa acceseze istoricul browserului, parolele stocate si bookmark-urile sau chiar taburile lasate deschise pe un alt PC, pe un sistem de operare iOS, sau dispozitiv mobil cu Maemo. Sync este deja disponibil pentru download pentru versiunile Firefox 3.5 si 3.6, insa in Firefox 4 va fi integrat in browser.

Firefox Panorama

Firefox Panorama

Firefox Panorama era cunoscuta pana acum drept Tab Candy, si a debutat in prima versiune alpha acum cateva luni. Pentru a rezolva problema numeroaselor tab-uri deschise in browser in acelasi timp, si pentru a nu transforma totul intr-o nebunie totala. Aceasta caracteristica va permite utilizatorilor sa-si aranjeze tab-urile in grupuri. Caracteristica este similara telefoanelor mobile HTC si Samsung care au ca sistem de operare Android-ul si au o optiune in browser care permite sa vezi  toate paginile web deschise in acel moment sub forma de thumbnail-uri (imagini mici).

Aza Raskin de la Mozilla a spus, ” In timp ce exista multe locuri de explorat … exista cateva reguli si principii de design care vor trebui sa ne ghideze si vor continua sa ne ghideze in timpul dezvoltarii acestei aplicatii. Deja am primit semne de la dezvoltatorii de plug-in-uri  pentru a extinde capacitatea noului Panorama, ceea ce ne arata ca acum este momentul perfect pentru a discuta despre principiile de design pentru Panorama. „

DOWNLOAD: Firefox 4 Beta 4 pentru Windows.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter