Un nou Asistent virtual de la Facebook!

Publicat pe 28 aug. 2015 - 8:50 de Mîrzac Iulian

Facebook M

Trebuie să recunosc că m-a luat puțin prin surprindere această știre. Nu prea mă așteptam să vină Facebook cu o astfel de funcționalitate, însă așa cum sunt marile corporații le place să intre în competiție pe cât mai multe arii cu alte corporații.

Facebook lansează un asistent virtual care va intra în competiție cu Siri de la Apple și Cortana de la Microsoft și a fost confirmat ieri fiind disponibil doar anumitor utilizatori. Facebook M (nume de cod Moneypenny) va fi accesibil prin intermediul aplicației Facebook Messenger.

Cum funcționează?

Facebook M va fi accesibil din Messenger, aplicația cu care vorbești cu amicii tăi. Asistenul virtual M va putea fi contactat și îi vei putea adresa întrebări. Diferența dintre celelalte sisteme de la Microsoft și Apple constă în faptul că Facebook are și angajați în spate. Deci sistemul nu funcționează neapărat automat, dacă sistemul nu poate răspunde întrebărilor un grup de angajați vor face tot posibilul să primești răspuns la întrebarea ta.

Vei putea vorbi cu M așa cum o faci și cu prietenii tăi din Facebook. Scrii mesajele în facebook și ar trebui să primești un răspuns în fereastra de chat.

Serviciul este după cum spuneam mai sus disponibil doar anumitor utilizatori selectați din Bay Area. Interesant va fi cum se gândesc ei să angajeze persoane pentru a oferi răspunsuri la întrebările mai complicate atunci când serviciul va fi disponibil public. Poate inteligența artificială va învăța de la angajații care răspund acum la întrebări și vor deveni mai umani, altfel nu-mi pot imagina cum vor reuși.

Ce poți să întrebi pe „M”?

Unde să iei masa, poți cere să facă rezervarea direct asistentul virtual, care aparen acum poate fi chiar o persoană angajată de Facebook. În timpul testelor o cerere mare a venit pentru serviciile de cablu TV. Utilizatorii cereau să li se schimbe opțiuni în abonamentul TV.

Încă nu se știe când serviciul va fi disponibil public, probabil nici nu va fi disponibil la nivel global, așadar rămâne să mai primim vești.

Today we're beginning to test a new service called M. M is a personal digital assistant inside of Messenger that…

Posted by David Marcus on Wednesday, August 26, 2015

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: