Merită să comanzi produse supermarket online?

Publicat pe 1 sept. 2015 - 8:47 de Mîrzac Iulian

Carrefour-Online.ro

Veneam într-o zi de la supermarket cu niște cumpărături de la Mega Image, când m-a lovit întrebarea: de ce nu cumpăr mâncarea și ce mai trebuie de pe un supermarket online? Doar avem 3 mari branduri online care au deja experiență de aproximativ 2 ani, treburile s-au mai așezat cu toate că nu am auzit să apară probleme mari pe astfel de comenzi, sau dacă au fost probleme mici s-au rezolvat foarte ușor.

Așadar am luat bonul de la magazin și am căutat prețurile în hyper / supermarket-urile online. Cora, eMAG, Carrefour Online au fost site-urile pe care am căutat produsele. Cumpărăturile mele au constat în niște legume, apă, pâine și alte lucruri ce mai aveam nevoie acasă. Am simulat niște comenzi și

Pentru început trebuie să menționez că am fost la cumpărături la Mega Image Magheru (care nu știu dacă este mai scump decât altele din București – trebuie luat în considerare), și dacă se făcea comparația cu prețurile din Hypermarket ar fi cu totul alt rezultat. Deci cumva articolul este mai mult destinat în primul rând bucureștenilor pentru că în special ei au acces la comenzile online de pe supermarket-urile online (unele servicii oferă livrări și în țară pentru produsele neperisabile) și celor care nu au acces facil la un supermarket / hypermarket ori nu au prea mult timp liber.

Carrefour-Online.ro Cos

Carrefour-Online.ro

Marele avantaj al magazinului este că au oferta cea mai variată (cel puțin din căutările mele), au produse fresh (raw): carne, fructe, legume, și poate prețurile cele mai bune. Site-ul este bine organizat și poți alege intervalul de livrare.

Bonul simulat de mine pentru produsele din Mega Image Magheru este de 60 de lei pe site la ei la care se adaugă taxa de transport.

Dezavantajul ar fi taxa de transport care pentru comenzile mai mici de 150 lei este de 30 de lei, dar având în vedere că suma de 150 de lei ajunge pentru o comandă săptămânală pentru ce îți trebuie acasă taxa de 15 lei pentru o comandă de 150 – 299 lei este ok. Mai citesc pe blog-ul lui Radu că ar fi niște probleme cu produsele care lipsesc pe stoc, că se livrează fără ele în loc să înlocuiască cu ceva asemănător și apoi suma pentru produsele lipsă din comandă se returnează în decursul lunii. Asta rămâne de văzut în niște comenzi de test.

Din site, extras modul în care se taxează transportul:

Taxa de transport se calculează în funcție de valoarea  produselor comandate, după cum urmează:

1) Pentru produse comandate cu valoarea totala cuprinsa intre 0 lei – 149,99 lei => Taxa de transport = 30 lei

2) Pentru produse comandate cu valoarea totala cuprinsa intre 150 lei – 299,99 lei =>Taxa de transport = 15 lei.

3) Pentru produse comandate cu valoarea totala peste 300 lei => Taxa de transport: 0 lei – LIVRARE GRATUITA.

eMAG - Mega Image

eMAG Supermarket (Mega Image)

Avantajul mare îl reprezintă experiența mare în comerțul online, site-ul este foarte bine organizat, deci mă gândesc că altfel decurge comanda online în comparație cu ceilalți jucători de pe piață. Produsele sunt bine categorisite și o comandă efectuată într-o săptămână poate fi relansată și evident poate fi modificată ca să o poți adapta la următoarele nevoi (Intră în istoric comenzi și apasă pe o comandă și ai buton Repetă Comanda).

Se poate alege și la ei ora de livrare. De regulă comenzile cu o zi înainte sunt livrate a doua zi în intervalul orar setat.

Dezavantajul este că nu am găsit la fel de multe produse disponibile în ofertă cum are Carrefour sau Cora. Dar era de așteptat Mega Image fiind știut că nu au aceeași gamă de produse ca marile hypermarketuri. Se pot găsi înlocuitori pentru acele produse și asta este bine. Sunt alte legume în ofertă, alte soiuri dacă nu găsești ceva specific, au și carne.

Taxa de transport: 20 lei produse Mega Image, 12 lei dacă mai sunt produse vândute separat din stocul eMAG. Gratuit pentru comenzi peste 250 lei. Livrarea se face prin Fan Courier cu mașini speciale pentru produsele comandate.

Cora Drive

CoraDrive.ro

(Numit Cora Delivery pentru livrare acasă)

Bonul făcut la Mega Image – Magheru simulat pe Cora Drive a fost cel mai ieftin la ei dacă vă uitați în tabelul de mai sus. Pentru livrare au o singură taxă de 15 lei, însă nu au, sau nu am găsit eu un prag minim pentru livrări gratuite.

Dezavantaje: site-ul nu mi se pare cel mai simplu de utilizat, (lista de produse cumpărate nu-mi place că îmi este grupată pe categorii, sau poate cel mai deranjant este designul folosit pentru lista de produse). Nici motorul de căutare nu m-a ajutat să găsesc anumite produse cum ar fi iaurturile din listă, deci s-ar putea să ai probleme în găsirea unui produs specific prin cuvinte cheie.

Taxa de transport: 15 lei. Nu am găsit nicăieri pe site un prag minim pentru livrările gratuite.

Concluzia este că merită să comanzi online, dacă vrei sa economisești mai mult timp și să nu-ți mai bați capul cu astfel de cumpărături. Dacă ar fi să comanzi sub 150 lei cel mai ieftin ar reieși conform comenzii mele la CoraDrive, iar dacă comanzi de o valoare minimă de 150 de lei care este o sumă rezonabilă / săptămână pentru 2 persoane, mai ales pentru o familie cel mai rentabil ar fi la Carrefour Online, care are și o ofertă mai bună.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: