Ubuntu 10.10 portat pe HTC HD2

Publicat pe 5 ian. 2011 - 18:06 de Tita Mihai

Smartphone-ul HTC HD2 cu al sau sistem de operare Windows Mobile 6.5, a fost in topul preferintelor hackerilor, care au dorit sa scoata sufletul din el cu tot felul de modificari aduse de ei in materie de software.  Si cum sa nu ii chinuie talentu’ pe hackeri cand HTC HD2 este mandrul posesor al unui procesor
Qualcomm Snapdragon de 1 Ghz si un display de toata frumusetea cu rezolutia de 800×480.

Baietii s-au gandit ca daca tot au pus sistemul de operare Android pe el in incercarile lor anterioare, de ce sa nu incerce si cu Ubuntu Linux.
Versiunea Ubuntu 0.3 pentru HTC HD2 este aproape gata, ea include o versiune modificata a lui Ubuntu 10.10 si incorporeaza o noua interfata numita Unity special gandita pentru display-urile cu rezolutie mica.

Unii utilizatori care au incercat Ubuntu spun ca acesta versiune este mai stabila si chiar a adus un plus de performanta in unele aplicatii rulate.
Dar cum inca se lucreaza la Ubuntu pentru HTC HD2, v-as recomanda sa nu va grabiti sa va „pimp-uiti” telefonul cu un nou sistem de operare.

ubuntu-htc-hd2

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: