A venit și rândul aplicațiilor de top din luna Iunie al acestui an pentru platforma mobilă iOS. Am testat aplicații noi, aplicații care au venit și gratuite în condițiile în care până recent au fost cu plată. Au venit update-uri multe. Să vedem ce aplicații / update-uri am găsit.
Pushbullet
Aplicația cu care poți să trimiți aproape orice din telefon pe calculator ori pe alt telefon a primit un update. A îmbunătățit modul în care poți trimite și modul în care poți găsi fișierele trimise. Update-ul a venit pe toate cele 3 platforme mobile populare Android, iOS și Windows, și extensiile de browser. Aplicația este încă gratuită așadar bucurați-vă de ea cât mai puteți.
Pushbullet
Moleskine Timepage
Dacă folosiți agende și ați ajuns prin Cărturești sigur ați auzit de Moleskine, acel brand scump care vinde agende, organizatoare, carnețele și altele pentru birou. Brandul a lansat luna trecută și această aplicație cu un design inspirat din produsele lor deja existente însă pentru o aplicație de tip calendar nu de luat notițe cum poate credeai.
Ecranul principal îți afișează sub formă de listă evenimentele ce urmează exact ca în cazul unei agende. Nu se sincronizează direct cu aplicația Calendar din iOS însă poți sincroniza cu Gmail, iCloud sau Exchange. Designul minimalist îți poate clarifica mai bine evenimentele programate dintr-o zi.
Aplicația este 4.99 Euro și nu are versiune de încercare însă poți cere banii înapoi din iTunes dacă aplicația nu îți este pe plac.
Straw
Aplicația face un singur lucru. Te ajută să supui la vot, să ceri părerea prietenilor tăi. Vei putea face asta nu doar cu ajutorul aplicației ci și cu ajutorul rețelelor de socializare prin care vei putea cere amicilor tăi să răspundă la sondajul de opinie pe care l-ai creat. Este disponibil pe toate cele 3 sisteme de operare populare.
Atunci când postezi sau votezi nimeni nu va ști ce întrebare ai pus ori ce răspuns ai dat. Mai mult de atât vei putea integra răspunsurile pe o pagină web.
Straw
Periscope
Aplicația de live streaming creată de Twitter a primit un update prin care vei putea vedea de acum încolo și de unde apar transmisiuni live inițiate de utilizatori.
Aceasta era problema ei cea mai mare, nu puteai descoperi ușor transmisiuni care te-ar putea interesa. Altă funcție nouă este că streamingurile care au încetat pot fi vizualizate din nou imediat. Nu va mai exista o perioadă de așteptare. Probabil au eliminat o etapă de encodare a materialului video.
Periscope
Sway
Sway este o aplicație cu care poți scrie articole pe Internet la fel cum o faci și pe WordPress. Aplicația era deja pe iPhone însă acum are și o variantă pentru iPad pentru că scrisul merge mult mai bine pe tabletă (vorbesc din experiență). Aplicația asta nu am putut să o testez, nu se află probabil și în magazinul din România, cu toate acestea eu sper să o pot testa, poate îmi va fi chiar mie utilă. Poți adăuga video, foto, să formatezi textul. Va trebui testată.
Sway
Polarr
Polarr este o nouă aplicație de editare foto lansată pe iOS. Până recent compania a avut doar un serviciu web, însă acum a funcțiile ei au fost transferate în această aplicație iOS nativă. Aplicația are un design foarte atractiv. Este disponibilă și pe iPhone și iPad și vei putea aplica zeci de filtre în diferite moduri, cu filtre circulare, graduale, etc.
Dacă ești social media addict, ori pur și simplu îți place să creezi imagini cu mobilul atunci merită să testezi aplicația.
ProShot
A fost o surpriză să o găsesc gratuită. Este acum 2.99 dolari. ProShot este o aplicație cu care poți face fotografii sau filmări cu setări manuale. Cât se poate de manuale pe un smartphone / tabletă. Ideea este că poți face timelapse filmat ori din mai multe poze, cu interval 1 sec – 1 minut intre poze, cu limita de durată, cu setarea rezultatului final al filmului intre 10 fps și 60 fps. Timer într 1 sec – 10 sec.
Există și un mod de fotografiere Burst în care vei putea face multiple fotografii pe secundă în funcție de cât de rapid e telefonul tău. Filmările pot fi setate să se înregistreze la 720p sau 1080p cu 24 fps – 60fps (asta la mine) pentru că la voi cei cu iPhone 6 cel mai probabil se va putea seta și 240fps. Partea interesantă este că poți fotografia în mod Auto sau P, M, C1, C2 (program, manual, custom 1 sau 2). Shutter speed 1/2 sec sau 1/8000 sec. Poți și focaliza manual.
Interfața grafică îți ia aproximativ 5-10 minute să o înveți dar merită dacă îți place să ai controlul fiecărei funcții în timpul fotografierii.
Urmărește tag-ul: Aplicatii iOS dacă vrei pe viitor să primiți cele mai interesante aplicații lansate sau updatate și înscrie-te la Newsletter în meniul din dreapta.