TOP 10 avantaje iOS in comparatie cu Android !

Publicat pe 5 iul. 2012 - 16:23 de Boboc Gheorghe

Cu toții știm că asupra subiectului ”care este mai bun, iOS sau Android” se poate vorbi la nesfârșit, pentru că fiecare platformă are avantajele și dezavantajele sale. În acest articol vă voi arăta TOP 10 lucruri cu care iOS este superior Android.

10. Design-ul și personalitatea

 

iPhone-ul și iPad-ul au un design superior celui din concurență. Apple folosește materiale de calitate, cum ar fi aluminiul și sticla pe care alții nu le folosesc și dau o identitate produselor sale. Cînd privești un iPhone, ești atras de design-ul său. Fără plastic, sau alte chestii care îl fac să arate urât. Când de uiți la el, îți dai seamă ca e un produs premium. Simplu, elegant și atrăgător.

9. iTunes Media Store

iTunes e cel mai mare magazin online de unde pot fi achiziționate muzică, filme, podcasturi, cărți audio, seriale, emisiuni TV. Este disponibil pentru iPhone, iPod 5thG, Windows și Mac. Nici o altă platformă mobilă nu are la dispoziție un număr atât de mare de content media pentru utilizatorii săi.

8. AirPlay 

Există multe alternative la AirPlay, însă nici una nu funcționează la fel de bine, intuitiv și elegant. Nu puteți folosi la maxim capacitățile AirPlay dacă nu aveți câteva dispozitive Apple. Momentan, Android nu se poate lăuda cu așa ceva.

7. Find My iPhone

Asta nu înseamna că nu e posibil să instalezi un sistem de urmărire pe Android, însă de când aplicația Find My iPhone( sau iPad, iPod Touch) a devenit gratuită, aceasta a devenit una dintre cele mai populare, iar cu ajutorul ei, e foarte ușor să urmărești device-ul. Au fost cazuri când împreună cu dispozitivul găsit, au fost reținuți și hoții acestora. Aplicația și-a dovedit utilitatea, iar pentru ea nu trebuie să plătești nimic.

6. Un excelent serviciu de asistență a clienților

Ce faceți dacă telefonul dumneavoastră Android se strică? Există multe opțiuni, dar cel mai des mergeți la operatorul de telefonie mobilă. Nu el ți-a făcut telefonul, și pe lângă marca telefonului tău, mai are o grămadă. Însă dacă device-ul vostru Apple s-ar strica, mergeți la Apple Store( în România nu avem așa ceva), în secțiunea Genius Bar  ce se ocupă exclusiv de suportul tehnic. Deseori, acesta este reparat pe loc, și primiți suportul de calitate de care aveți nevoie. Ceea ce oferă Apple la momentul dat este cea mai bună opțiune.

5. Autonomia bateriei și gestionarea energiei

În ultimii ani, Apple a început să pună accent pe autonomia bateriei, făcând din asta un criteriu de bază de alegere a produsului. În primul rând aceasta se referă la iPad, cu o mare capacitate de stocare a energiei, și cu posibilitatea de gestionare a acesteia. În acestă categorie intră și celelalte dispozitive pe iOS, care sunt capabile să funcționeze toată ziua(uneori chiar și mai mult), ceea ce majoritatea dispozitivelor Android nu sunt capabile să o facă.

4. Lipsa Crapware – sau aplicațiile preinstalate din afară.

Desigur, puteți cumpăra un Nexus S fără aplicații deja adăugate, primind un Android, dar sunt sigur, că nu cumpărați telefoane de la Google. Deseori, când cumpărați smartphone-ul de la un anumit operator, primiți împreună cu acesta o serie de aplicații inutile, și de care practic e imposibil de scăpat. Când cumpărați un dispozitiv de la Apple, primiți exclusiv iOS-ul, fără oarecare aplicații inutile, instalate de operatori, sau de factori terți.

3. O gamă mai largă de aplicații de calitate

App Store-ul oferă un număr foarte mare de aplicații: peste 650,000 de aplicații, numărul cărora crește. Android oferă un număr mai mic, de 500,000 aplicații. De asemenea App Store-ul oferă aplicații de calitate, care în mare parte sunt gratuite și foarte utile. Acesta este cel mai mare mediu de dezvoltatori din lume.

2. Interfață frumoasă și intuitivă

Apple acordă mare atenția design-ului interfeței pentru a face navigarea prin iOS ușoară și intuitivă. Că să înțelegi UI al Android-ului îți trebuie ceva timp, unele aplicații funcționează în conflict una cu alta, însă cu iOS fiecare, chiar și un începător va înțelege cum funcționează acesta, va putea să navigheze prin el fără ajutorul cuiva. E evident că iOS este mai ușor de utilizat, intuitiv și fermecător.

1. Stabilitatea

Dacă cumpărați un device iOS, atunci știți cu precizie ce cumpărați. Sunt puține șanse să aveți surprize neplăcute de la Apple, cea care controlează fiecare centimetru în produsele sale, și în afara lor. Dacă vine vorba de update-uri, le primiți deodată, și este foarte ușor de făcut. Cît despre fragmentare, la Apple e aproape nulă, vorbim doar despre iPhone și iPad. Pe platforma Android, fragmentarea e foarte răspândită, fiind o problema mare pentru dezvoltatori, și uneori chiar și pentru utilizatori. Valoarea unui device Apple crește, dacă sunteți încrezuți că timp de două generații, acesta încă va primi update-uri.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Valentin Costeniuc 02/06/2019 at 21:10 - Reply

    Consider apple-ul superior androidulul

  2. mihai 14/02/2013 at 16:25 - Reply

    hai mai ce naiba , cine citeste aici poate chiar crede.. App Store 80% sau chiar mai bine sunt cu bani, la android 80% sunt gratis iar restul au un pret modic, stabilitate? sigur nu ai incercat android v4, Find My iPhone hehe.. aici esti amuzant, vezi cerberusapp

Postează un comentariu: