Tehnologia viitorului pe ecranele touchscreen [CES 2014]

Publicat pe 13 ian. 2014 - 9:18 de Mîrzac Iulian

Tehnologia Tactus

Una din cele mai inovatoare tehnologii aduse la CES Las Vegas 2014 anul acesta a fost cea adusa de compania Tactus. Toate publicatiile de IT pe care am citit despre aceasta tehnologie au ramas uimiti de modul in care functioneaza. O tableta cu un ecran obisnuit li se aduce in fata vizitatorilor.

Cand apare tastatura Android se formeaza pe ecran niste butoane sub forma de balonase. Apoi dupa ce ai terminat de scris butoanele se retrag si suprafata ecranului devine perfect neteda cum era inainte ca si cum nu ar fi avut niciodata butoane pe suprafata lui.

Controlul dispozitivului tau Android ar putea in viitor sa fie mult mai simplu sa se simta mult mai natural primind si un feedback fizic mai pronuntat prin apasarea si retractarea butonului, nu doar prin feedback vizual sau ca in unele cazuri prin vibratii.

Tehnologia Tactus

Daca ne gandim si mai departe si industria de gaming va putea profita de aceasta tehnologie si sa imbunatateasca experienta de gaming. Deja imi imaginez cum in functie de joc iti va aparea un layout diferit pe ecran si vei putea sa joci si mai multe tipuri de jocuri.

Tehnologia Tactus are si un strat semi-elastic din polimer deasupra care ar putea inlocui necesitatea de a introduce un strat rezistent cum este Gorilla Glass. Dedesubtul acestui strat se afla mici canale umplute cu un lichid special transparent. Pentru a crea acele butoane se creeaza presiune in anumite zone de pe ecran.

Tehnologia a fost prezentata si anul trecut la CES 2013 insa de anul acesta tehnologia poate fi deja integrata in smartphone-uri si tablete.

Mai jos puteti vedea o scurta demonstratie:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: