Tablete de buget de la Archos

Publicat pe 1 mart. 2011 - 6:05 de Tita Mihai

Compania Archos este cunoscuta pentru faptul ca produce tablet pc-uri la preturi mici, e drept nu sunt tablete gen Galaxy Tab sau Xoom, dar nici de lepadat nu sunt. In acelasi trend Archos vrea sa scoata pe piata inca doua noi tablete la preturi ce variaza intre 150 si 200 de euro. Tabletele nu vor avea specificatii de ultima generatie insa vor fi numai bune pentru navigare pe net, vizionare de fisiere video sau lecturare de eBook-uri. Tabletele in cauza se numesc Archos Arnova 10 si Archos Arnova 8.
Archos Arnova 10 va avea un display de 10 inci cu rezolutia de 1024 x 600 pixeli si va avea un spatiu de stocare intern de 4 sau 8 Gb in functie de model. Procesorul va fi de 600 de Mhz si va putea rula Google Android 2.1, Arnova 10 suporta multe tipuri de fisiere audio video printre care si cele mai importante cum ar fi: H.264, MP4, MKV, MOV, WAV, MP3, FLAC, OGG. Tablet pc-ul mai dispune si de un accelerometru (G-sensor), o camera VGA, WiFi 802.11b/g precum si de un slot microSD si un port USB 2.0. Tableta cantareste 589 de grame si va costa in jur de 200 de euro. Daca aceasta configuratie nu va multumeste Archos pregateste pentru luna aprilie o versiune mai puternica a tabletei care va avea printre altele si un procesor mai puternic de 1 Ghz ARM Cortex-A8 Rockchip RK2918.

Tableta Archos Arnova 8 are cam aceleasi specificatii ca si sora ei mai mare doar ca vine cu un o rezolutie si o dimensiune mai scazuta a display-ului, aceasta avand 8 inci si rezolutia de doar 800 x 600 pixeli. Tableta va avea si o greutate mai scazuta doar 498 de grame. Si acest model va fi upgradat la o versiune mai puternica in aprilie. Odata cu upgrade-ul tabletele vor suporta Google Android 2.3 sau mai puternic.

Probabil ca si pretul de achizitie al tabletei va creste, dar nu cu mult si va ramane o solutie destul de accesibila pentru cei care nu isi doresc sau nu au bani pentru o tableta mai puternica. Pretul lui Archos Arnova 8 va fi de 150 de euro.

Tablete Archos in Romania

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: