Standardul WiMax 2 gata de aprobare

Publicat pe 17 aug. 2010 - 13:34 de Mîrzac Iulian

Computerworld scrie ca tehnologia WiMax 4G – cunoscuta si ca WiMax 2 sau 802.16m – urmeaza sa fie aprobata de Institutul de Ingineri de Electrica si Electronica (Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE), in urma finalizarii celui de-al doilea ciclu de testare a noii tehnologii la sfarsitul lunii noiembrie.

Dupa aprobare Forumul WiMax 2 spera sa vada terminale mobile si alte dispozitive cu tehnologia WiMax 2 pe piata pana la sfarsitul anului 2012.

Mohammad Shakouri vicepresedintele forumului WiMax, a declarat ca principala tinta este “sa se obtina viteze de peste 100 Mbs”. Noul WiMax este mai rapid insa nu va acoperi zone mai mari decat predecesorul sau cu toate ca va oferi compatibilitate si pentru prima generatie de WiMax (802.16e).

La viteza actuala de dezvoltare a traficului de Internet, se estimeaza a se dubla in fiecare an pana in anul 2013. Expertii estimeaza ca lumea intreaga va avea un trafic de peste 1.3 milioane de terabiti doar pentru materiale video.

Experts estimate that the world will consume roughly 1.3 million terabytes of data per month… in video alone. Luand aminte la acest lucru, este un lucru bun ca si viteza dispozitivelor wireless va continua sa creasca rapid cu ajutorul tehnologiei 4G.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: