Sony RX100 IV – compactă 4K capabilă de slow motion

Publicat pe 18 iun. 2015 - 8:47 de Mîrzac Iulian

Una din puținele camere foto compacte care mai primește atât de mare atenție din partea comunității tech este Sony RX100. Ajunsă la a patra versiune această cameră foto compactă reușește încă să ne surprindă cu funcții îmbunătățite, capacitate mai bună de fotografiere și filmare și mici modificări de design care te ajută să faci fotografii de calitate aproape de nivelul unui DSLR.

Sony RX100 IV  vine cu un senzor CMOS Exmor RS cu dimensiune de 1 inch (tipic camerelor foto compacte high-end). Va fi capabilă să filmeze cu 1.000 cadre pe secundă în condițiile în care o camera obișnuită filmează acum cu 30 sau 60 de cadre pe secunda. Evident nu va filma la rezoluție foarte mare, dar există un avans tehnologic. Cele 1.000 de cadre pe secundă se pot obține la o rezoluție maximă de 1.136 x 384 px ceea ce nu este cine știe ce, dar e mai bine față de ce puteau camerele foto să tragă în slow motion până acum. Obturatorul este capabil să surprindă acțiunea cu o viteză de 1/32000 secunde. Asta înseamnă că vei putea să fotografiezi mașini de formula 1, avioane, păsări, alte animale, atunci când sunt în mișcare fără ca imaginea să fie ștearsă.

Compania spune că filmările 4K vor avea distorsiuni și efect moire mai redus care știți că strică complet materialul video și foto. Senzorul are o rezoluție de 16.8 Megapixeli. Obiectivul este piesa de rezistență la acest aparat Carl ZEISS 24-70mm F1.8-F2.8, ecranul are rezoluție XGA și folosește un display OLED, magic pentru utilizare outdoor dar poate nu știu cât de bun pentru baterie.

Sony laudă aparatul că este capabil să focalizeze un subiect în mișcare în 0.09 secunde, asta vreau și eu să testez. Multe dintre aparate focalizează între 0.2-0.5 secunde, deci este de lăudat dacă reușește să facă asta.

Într-o lună aproximativ va fi disponibil și la noi. Prețul va fi piperat ținând cont de ce tehnologie integrează într-un corp de cameră foto compactă! Dacă vă luați careva și vreți să-mi arătați și mie cum merge, anunțați-mă urgent :) ! Există întotdeauna și varianta RX100 III pentru cei cu buget mai mic.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: