Sony Cyber-shot HX350 lansat pe piața locală!

Publicat pe 27 dec. 2016 - 8:52 de Mîrzac Iulian

Sony lansează oficial și în România camera bridge sau compactă super zoom Cyber-shot HX350 în funcție de cum ați reținut că se cheamă categoria aceasta de camere foto.

Este genul de cameră cu obiectiv care nu poate fi schimbat dar care oferă o plajă focală foarte largă. Poți fotografia cu această cameră cadre cu unghiuri largi atunci când focala este setată la 24 mm și cadre cu zoom 1200 mm (echivalent în format 35mm).

Partea care încă avantajează acest tip de camere foto o reprezintă deci versatilitatea. Sunt camere ce pot fi folosite pentru o varietate mare de fotografii, au baterie mai mare ca a camerelor mici, stabilizare optică mai mare, vizor și oferă un grip bun. Pe scurt: include multe din avantajele unui aparat foto semi-profesionist.

Obiectivul este certificat ZEISS® Vario-Sonnar T* și ajunge la o mărire optică de maximum 50x, dar cu ajutorul optimizărilor software poate ajunge chiar și la 100x zoom optic. Aici intervine tehnologia Clear Image Zoom care cu ajutorul unui nou algoritm va putea mări imaginea fără pierderi mari de calitate.

Cyber-shot HX350 ajută utilizatorul în poate cel mai dificil moment din timpul utilizării: atunci când fotografiezi la zoom maxim și ai nevoie de o stabilizare foarte bună a imaginii. Optical SteadyShot, tehnologia proprietară Sony intră în joc și elimină tremuratul mâinilor cu ajutorul lentilelor.

Camera foto este capabilă de filmare FullHD și folosește un senzor de imagine de 20.4 MP și un motor de procesare a imaginii Bionz X cunoscut printre fotografi ca fiind foarte bun pentru echilibrarea corectă a culorilor, pentru viteza de procesare și ajută la procesarea corectă a imaginilor.

Aparatul are și control manual pentru reglarea zoom-ului și focalizării, dar și un disc de selecție al modului de fotografiere specifice DSLR-urilor. Mă bucur că Sony a introdus și suport pentru filmare la 24fps, pentru filmări apropiate de cele de cinema.

Camera va fi disponibilă din 18.01.2017 la F64. Prețul recomandat de Sony pentru vânzare este de 400 euro.

Treaba cu zoom-ul este foarte serioasă. Vedeți cât de aproape am surprins Luna cu 30x cu Fujifilm HS-30 (imaginile de la sfârșitul articolului).

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: