Review Allview E3 Jump – Smartphone pentru condiții extreme + Concurs

Publicat pe 23 dec. 2016 - 21:40 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Ecran
 • Performanțe
 • Camera foto
 • Sunet
 • Apelare

Allview ne-a trimis pentru review: E3 Jump înainte de Crăciun. Este unul dintre acele smarpthone-uri care rezistă la șocuri puternice, la scufundare în apă, și alte condiții extreme. Este certificat IP67 și asta îl face un foarte bun candidat pentru utilizatorii care vor să aibă un telefon care să-l poată utiliza în condiții dure în care un smartphone obișnuit ar deveni nefuncțional în doar câteva secunde.

Smartphone-urile pentru condiții extreme au început să apară în număr mare ultimii ani. Nu am mai testat unul până acum și a fost interesant să văd cum este unul. I-am făcut și video review dacă nu vreți să stați să citiți întreg articolul. Chiar sunt curios dacă preferați un videoclip în locul unui review scris, așadar lăsați un comentariu.

Moș Crăciun va veni și la unul dintre voi pentru că organizăm și un concurs în care puteți câștiga acest telefon să-l trântiți și voi de beton. Detaliile legate de concurs le găsiți la finalul articolului. 

Video Review Allview E3 Jump

Specificații Allview E3 Jump

 • Ecran IPS, 4.5”, 854 x 480px, protejat de Corning® Gorilla® Glass 3
 • Android 6.0 Marshmallow
 • Rezistent la imersia cu lichide sau contactul cu praf conform standarului IP67
 • CPU: Quad-Core Cortex A7 1 GHz
 • GPU: Mali 400
 • RAM: 2GB
 • Memorie pentru stocare: 16GB, posibilitate de extindere cu un card microSD de pana la 128GB
 • Camera principală 5MP cu Autofocus
 • Camera frontală 2MP
 • Inregistrare video HD
 • Acumulator 3000mAh

Design

Surprinzător E3 Jump arată mai bine decât în imaginile generate pe calculator de pe pagina de produs Allview, contrar așteptărilor. Materialele utilizate lasă impresia de produs de calitate.

Designul după cum veți observa și în imagini este așa cum vă așteptați de la un telefon peste care poți trece cu mașina ori care-l poți scăpa pe beton. Este foarte gros, muchia ecranului este și ea groasă și pare că ecranul este foarte mic și carcasa nu se poate desface. Întreaga carcasă este prinsă în 8 șuruburi de-a lungul muchiei pe spate.

Butoanele sunt mari și ieșite în afara carcasei și există chiar și un buton dedicat oricăror 2 aplicații pe care dorești să le setezi să pornească la o apăsare scurtă ori la una lungă. Cei care vor să înoate cu telefonul pot seta camera pe acel buton, cei care merg pe munte o aplicație de hărți și așa mai departe în funcție de ce ai nevoie la o apăsare de buton.

Sloturile pentru micro SIM și pentru micro SD se află pe dreapta însă sunt acoperite de o membrană de cauciuc. Se înlătura greu, asta pentru că trebuie să ofere o protecție bună la lichide, ori praf care pot defecta circuitele dacă pătrund în interior. Grijă la introducerea SIM-ului, pictograma nu este cea mai intuitivă și intră pe ambele părți. Riscați să blocați SIM-ul în telefon. Se introduce cu partea tăiata înainte.

La baza ecranului au instalat trei butoane care sunt pentru acceptare / respingere apel și Home. Foarte utile pentru că nu poți da jos mănușile la fiecare apel.

Sunt totuși și pe latura de sus a telefonului două porturi  (audio și micro USB) care sunt descoperite și care aparent permit accesul lichidelor în interiorul telefonului. Acele porturi defapt sunt izolate și dacă întâlnesc lichide se dezactivează.

Per total designul este așa cum mă așteptam de la el: nici exagerat de mare, însă nici subțire. Poate fi folosit și ca telefon obișnuit, intră în buzunar.

În video review puteți vedea cum stă și în apă telefonul :P.

Performanțe

Specificațiile slăbuțe (cel puțin la procesor) ți-ar putea lăsa impresia că este un telefon care va sacada ori care se va bloca. Faptul că are o rezoluție mică și pentru că folosește Android 6.0 care se simte că aduce o foarte mare îmbunătățire în felul în care interacționezi cu interfața grafică ajută foarte mult. Aproape că nu există sacadări însă am simțit cum ecranul nu răspundea întotdeauna la comenzi, dar aproape sigur era datorită foliei de protecție care mai slăbește din sensibilitatea normală a ecranului.

Vine cu un ecran IPS care în ciuda rezoluției mici oferă măcar unghiuri bune de vizibilitate.

Testele sintetice din AnTuTu l-au clasat pe un loc codaș însă nu prea îmi place cum arată AnTuTu clasamentele. Ar trebui să arate și ce telefoane sunt mai slabe ca E3 Jump care a obținut 23000 de puncte. Una peste alta telefonul se clasează sub Meizu M3.

Camera foto are 5MP. Așa cum poate anticipați fotografiile nu sunt cine știe ce, dar oarecum la un nivel de calitate rezonabil când compari cu telefoane mult mai bune și cu rezoluție mare. Concret: imaginile ies focalizate de regulă bine, dar mai eșuează în special pe lumină slabă, însă nivelul de detalii în condiții bune de lumină este ok. Problemele apar în special la lumină slabă unde nu are nicio șansă telefonul.

Blițul este slăbuț, iar filmarea se face doar la 720p. Despre camera frontală nu prea este nimic de zis. Este slabă și probabil instalată în produs așa … #casafie. Este utilă pentru video-conferințe.

Convorbirile au decurs normal. Sunetul era suficient de tare pentru conversații chiar și în trafic. Sunetul difuzorului m-a surprins plăcut pentru că nu mă așteptam să se audă deloc rezonabil. De regulă nu se introduc difuzoare prea bune pe astfel de telefoane. Regula a fost contrazisă de data această cu toate că este acoperit cu o membrană care îl protejează de apă și murdărie.

Autonomia lui E3 Jump este bună. 2 zile pentru un smartphone utilizat normal este bine pentru 2016. Este single-sim și are 4G. Este un telefon cu consum slab într-adevăr pentru că nu are nici procesor care să consume, nici rezoluție mare, nici cine știe ce funcții și integrează funcții și de economisire a bateriei.

Nu-mi place

 • dacă este să-l bagi în nămol, pământ, vei avea mult de curățat la el deoarece are multe nișe, linii și texturi în care se poate fixa murdăria
 • prețul puțin cam mare pentru ce oferă (nu știu cât de mult contează pentru publicul țintă configurația telefonului)

Îmi place

 • butoane fizice mari care le poți acționa cu mănuși + buton personalizabil (pornește ce aplicație alegi)
 • acumulator puternic pentru configurația sa (3000 mAh) – rezistă 2 zile de utilizare normală ori chiar și o săptămână în standby
 • sunet la difuzor ok ținând cont că este protejat de membrană impermeabilă

Concluzie

Allview E3 Jump este un bun smartphone rezistent în condiții extreme care te poate ajuta în situații mai dificile. Nu-l recomand pentru aplicații multimedia ori pentru fotografiere, cu toate că este capabil să ruleze și aplicații Android mai grele. Telefonul este menit să își ducă treaba până la capăt și aici mă refer la faptul că de la el vei obține rezistență, autonomie bună, dar și internet rapid 4G. Este ca un mic pachet care nu te va lăsa la greu.

Din păcate nu am putut face și teste reale de rezistență pe telefon însă cauciucul de pe margine mă face să cred că este o carcasă puternică, plus că Allview avea un videoclip demonstrativ în care treceau cu roata mașinii peste telefon.

Vezi ultimul preț!

Imagini

Concurs Allview E3 Jump

A venit timpul pentru un nou concurs. De Moș Crăciun Allview oferă cadou pentru unul dintre voi acest telefon. Concursul va înceta pe 30 Decembrie. Extragerea câștigătorului va avea loc până pe 1 Ianuarie.

Ce trebuie să faceți voi în schimb sunt următoarele:

 1. Dați paginii Allview de Facebook un Like
 2. Înscrieți-vă la canalul de YouTube ITnewz
 3. Lăsați un comentariu pe videoclip cu răspunsul la întrebarea:”În ce situație crezi că îți este foarte folositor E3 Jump ?”

Succes!

Update: 2 Ianuarie 2017

La mulți Ani dragilor, câștigătorul telefonului Allview E3 Jump este Alex Ungureanu. Felicitări !
Înregistrarea extragerii este aici: https://www.youtube.com/watch?v=UQne9NcXQyc

Urmează alte concursuri! Trebuie doar să fiți pe fază de acum încolo pe site, canalul de YouTube și pe pagina de Facebook.

Un an nou extraordinar!

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

49 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. maria corodescu 30/12/2016 at 08:47 - Reply

  un telefon rezistent,care i-ar fi util sotului meu

 2. roman ovidia 29/12/2016 at 22:00 - Reply

  Datorita protecției il voi putea folosi la munca fara riscul de a se uda

 3. corodescu costel dan 29/12/2016 at 10:45 - Reply

  Chiar as avea nevoie de un telefon pentru ca cel pe care il am e mai mult in service si pentru ca acest telefon este rezistent cea ce as avea nevoie

 4. Murarasu Paraschiva 29/12/2016 at 06:42 - Reply

  Este folositor daca mergi in concediu si nu vrei sa iti deteriorezi smath phonul.

 5. Filauro Marian 28/12/2016 at 16:41 - Reply

  Datorita protecției, voi putea utiliza telefonul și în conditii extreme, ploaie, ninsoare sau dacă îmi cade din mana sau buzunar, deci pentru mine este foarte ok.

 6. alina corodescu 28/12/2016 at 11:51 - Reply

  Mi-ar fi util in concediu

 7. bogdan sebastian 28/12/2016 at 00:04 - Reply

  avand in vedere review-ul facut la telefon, acesta este unul destul de rezistent si folositor. Il pot folosi in fiecare zi pentru situatiile de zi cu zi.

 8. Gheorghiu Carolina 27/12/2016 at 22:30 - Reply

  Am inteles ca se poate face orce cu el…deci imi va folosi in toate inprejurarile!!!!

 9. rafay daniela 27/12/2016 at 21:53 - Reply

  Mi-ar fi de folos in concediu dar si peste tot oriunde si oricand!

 10. Lazar Georgiana Loredana 27/12/2016 at 21:25 - Reply

  ESTE BUN ORICAND, DAR MAI ALES CAND MERG LA PISCINA SAU LA PADURE CU FAMILIA

 11. Ivan Janeta 27/12/2016 at 20:56 - Reply

  Mi ar fi de folos cind merg in excursie la munte sau concediul la mare , cum a fost cel de anul acesta de am intrat cu telefonul in apa si nu a mai fost bun de nimic , acesta m-ar ajuta foarte mult in momentele de neatentie.

 12. dobrin vali 27/12/2016 at 19:45 - Reply

  Este ideal pt. situatii extreme

 13. APOSTOL VIORICA 27/12/2016 at 18:43 - Reply

  La piscina si la pescuit!

 14. Onofrei 27/12/2016 at 17:50 - Reply

  In excursii.

 15. BORS IOAN 27/12/2016 at 16:22 - Reply

  un telefon foarte bun pentru mine

 16. iatan Elena 27/12/2016 at 15:29 - Reply

  În orice moment îmi este de folos un telefon mobil! 😃

 17. Ghizdavu Iuliana Simona 27/12/2016 at 12:17 - Reply

  Imi este de mare folos cand merg pe munte ,sau cand il am in mana si ma grabesc sa ajung undeva si il scap pe jos,este minunat telefonul

 18. dragan 27/12/2016 at 10:41 - Reply

  An situati deosebite, excursii,muncesc an agricultura asa ca ar fi un test deosebit!

 19. Cristian Murgulet 26/12/2016 at 21:59 - Reply

  Este ideal pentru urcările pe munte, deoarece în caz că îți scăpa din mână va rezista șocului, sau cand ești în locuri umede telefonul nu va fi afectat.

 20. Mitroi Ileana 26/12/2016 at 08:02 - Reply

  E ideal pt. siuatii extreme , am apart cateva telefoane pana acum …

 21. Catalina Paun 25/12/2016 at 22:03 - Reply

  eu vara ma duc la pescuit si mi-ar fi util in cazul in care mi-ar scapa apa pe el ar rezista.

 22. Ghenghia Petre 25/12/2016 at 19:54 - Reply

  imi place rezistența lui la șocuri si la apa ; este fff bun ca locuiesc la curte si muncesc , il scap din buzunar cand tai lemne sau imi aluneca din maini din repezeala pe ciment

 23. Ion 25/12/2016 at 15:13 - Reply

  Ar fi primul telefon din gama Allview pe care l -as detine pentru a evita situatiile extreme in care siguranta telefonului este in pericol.

 24. Ilina Leonard 25/12/2016 at 11:10 - Reply

  Îl pot folosi la pescuit, în condiții extreme!

 25. Mihail Vlad 25/12/2016 at 08:23 - Reply

  Este un smartphone util în situațiile extreme.

 26. enache nicoleta 25/12/2016 at 08:11 - Reply

  imi place rezistența lui la șocuri si la apa, deci il pot lua in orice conditii

 27. IORDACHE SERGIU LIVIU 25/12/2016 at 05:38 - Reply

  Este folositor in conditii dure , rezistent la socuri puternice , la scufundare in apa .

 28. nicolae claudia 25/12/2016 at 00:08 - Reply

  pai daca este rezistent la apa, nu iti mai faci griji la mare, atunci cand iti faci un selfie. N-are nimic daca ia putina apa

 29. neacsu adrian 24/12/2016 at 22:40 - Reply

  un astfel de telefon ar fi bun in toate conditiile !

 30. Osztofi Dominiq 24/12/2016 at 22:38 - Reply

  Ar fi bun la o iesire cu prietenii in padure sau la piscina

 31. ALDEA NICOLAE 24/12/2016 at 22:10 - Reply

  Cred ca ar fi bun la munte in constructi

 32. Ilie Georgeta 24/12/2016 at 19:37 - Reply

  Super, imi place asa imi trebuie un telefon zdravan care sa suporte toate cazaturile , la cum fac treburi prin curte il lovesc

 33. Florin 24/12/2016 at 18:35 - Reply

  Salut ! Telefoanele Allview au sistem bun de operare, iar eu l-as folosi zilnic in toate situatiile in care as avea nevoie de telefon. Mai ales ca e foarte rezistent la socuri !
  Zi faina !

 34. Ilie Madalina 24/12/2016 at 17:32 - Reply

  Un telefon care se merita , imi place rezistența lui la șocuri , imi aluneca mereu din buzunar si carcasa si display sunt praf mi-ar fi util acest telefon

 35. Mogos Rusalina 24/12/2016 at 16:20 - Reply

  ffff util pentru mine , pentru ca la curte este multa treaba si mi-ar fi de folos sa fie rezistent la socuri

 36. Lupu Oana 24/12/2016 at 16:09 - Reply

  E3 Jump este foarte rezistent si mi-ar fi foarte folositor in situatii extreme.De exemplu daca l-as scapa din greseala acesta nu s-ar strica.Un telefon foarte practic si util.

 37. Tanasa Stefan 24/12/2016 at 15:58 - Reply

  imi este folositor caci am 3 nepoti care imi tot cer tel ca sa se uite pe youtube si pt jocuri si cum sunt copii sunt si neatenti si il mai scapa

 38. grigore iulea 24/12/2016 at 15:50 - Reply

  imi place rezistenta lui , e ff strasnic

 39. Ghenghia Elena 24/12/2016 at 15:40 - Reply

  Mi-ar place acest telefon pentru ca e rezistent la socuri si are un aspect foarte solid la cum sunt eu ff neatenta ma scuteste de neplaceri , de spart display am mereu o mare problema

 40. Kadar Eta 24/12/2016 at 15:15 - Reply

  pentru mine in mod deosebit cand lucrez la grădina si trebuie sa fac câte o poza la flori, legume de multe ori imi scapă telefonul având mănușa de lucru pe mâna iar acest telefon cu E3 jump imi este foarte util pentru acest lucru !

 41. Elena Dragusan 24/12/2016 at 15:09 - Reply

  un telefon rezistent mai ales ca mereu sunt neindemanatica si il scap din mana

 42. Vlad Adriana 24/12/2016 at 14:57 - Reply

  Allview E3 Jump mi-ar fi foarte util în situațiile extreme deoarece este unul dintre acele smarpthone-uri care rezistă la șocuri puternice, la scufundare în apă, căzături, etc.  

 43. Vant Ionut Alexandru 24/12/2016 at 13:35 - Reply

  Bun si pentru cei care practica sporturi gen skateboard, role, etc.

 44. Mariana Vant 24/12/2016 at 13:33 - Reply

  Este bun pentru cei care lucreaza pe santiere.

 45. Mădălin99Ag 24/12/2016 at 13:12 - Reply

  E3 jump ar fi foarte folositor atunci când te duci la mare și vrei sa faci o poza și îți cade din greșeală :)

 46. Mehedintu Dorin 24/12/2016 at 12:57 - Reply

  Un telefon ca acesta ar fi bun pentru mine ținând cont ca este foarte rezistent in condiții grele .E3 jump îmi este folositor la servici !

 47. Popa Anastasia 24/12/2016 at 12:37 - Reply

  Mi-ar place acest telefon pt ca rezistent la socuri si are un aspect foarte solid .Toate telefoanele care le-am avut din neatentie le-am scapat jos si sa spart display-ul .

 48. Daniel 24/12/2016 at 12:19 - Reply

  Cred ca ar fi bun in domeniul constructiilor si in cazul unu soc mecanic presupun ca ar rezista si + este bine ca rezista la praf si apa

 49. Popescu Nicolae 24/12/2016 at 12:03 - Reply

  un concurs binevenit in preajma sarbatorilor!

Postează un comentariu: