Sony a oprit productia lui NEX-3

Publicat pe 26 feb. 2011 - 14:50 de Mîrzac Iulian

Zilele trecute Sony a anuntat ca opreste productia pentru aparatul foto Sony NEX-3. Aparatul cu lentile interschimbabile a fost lansat anul trecut in luna Iunie impreuna cu NEX-5 care a fost mult mai popular. Sony NEX-3 a avut vanzare bunicica dar datorita criticilor aduse asupra camerei legate in primul rand de senzorul fortat de 14.2 megapixeli vanzarile au fost atenuate. Seria NEX a fost de la inceput un experiment, pentru gasirea unui nou tip de  client, care isi doreste un aparat cat mai compact, dar cu performante de DSLR si bineinteles cu lentile interschimbabile. Compania nu a dat motive concise despre oprirea productiei al acestui model dupa doar 8 luni, dar probabil motivul primar este acela ca vanzarile la acest model scad. Daca mai luam in calcul ca NEX-5 in comparatie cu NEX-3 ofera si filmare Full HD (1080p) si carcasa cu aliaj de magneziu pentru o suma in plus dar acceptabila, este foarte probabil ca noii clienti sa aleaga NEX-5 in detrimentul lui NEX-3.

Acestea fiind spuse, e bine ca macar lentilele de tip E-mount inca vor avea pentru ce sa fie produse. Pe piata mai sunt modelele NEX-5 si NEX-VG10 care folosesc acest tip de montura astfel utilizatorii de NEX-3 nu trebuie sa-si faca griji (deocamdata) ca nu vor mai gasi monturi.

 

sony-nex-3

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: