Skype Translator permite traduceri în timp real la un nou nivel

Publicat pe 13 dec. 2016 - 8:52 de Mîrzac Iulian

Microsoft va face disponibilă tehnologia de traducere în timp real și pe apelurile de mobil sau rețele fixe.
Testerii care au acces în Windows Insiders pot testa deja noua versiune de Skype într-un preview lansat de curând de Microsoft și disponibil doar pentru Windows 10.

Skype Translator a fost lansat pentru prima dată în Decembrie 2014, și avea disponibilă traducerea între engleză și spaniolă. De atunci au mai fost adăugate câteva alte limbi adiționale printre care: chineza, italiana, rusa și arabă.

Tehnologia nu doar că aude și traduce instant limba respectivă ci folosește inteligența artificială pentru a învăța cum se traduce mai bine. Asta va determina o perfecționare graduală a traducerii.

Per total Skype Translator este capabil să traducă în timp real 9 limbi vorbite și peste 50 de limbi traduse tot în timp real însă sub formă de text.

Până recent Skype Translator era capabil de traduceri în timp real doar pentru apelurile între aplicații Skype. Acum vei putea suna de pe Skype pe cineva cu telefon mobil sau fix iar traducerea se va face în timp real. Interlocutorul va auzi doar în limba în care ai setat să audă.

Dacă ești utilizator Windows Insider atunci va trebui să încarci și credit în Skype pentru a efectua convorbiri traduse în timp real pe mobil sau telefon fix.

Microsoft nu a dat publică și data la care serviciul va ieși din versiunea beta și va fi disponibil public. Dar nu ar trebui să întârzie mai mult de Martie 2017. Depinde foarte mult de câte probleme vor întâmpina în faza de testare.

Articol scris anterior

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: