Exista o multime de site-uri de file sharing pe care le puteti folosi pentru a transfera fisiere, unele sunt usor de folosit si nici macar nu necesita sa aveti un cont pentru a putea transfera fisiere. In functie de necesitatile fiecaruia dintre noi, exista si site-uri foarte cunoscute de file sharing dar si unele mai putin cunoscute, despre care am sa scriu in randurile urmatoare, dar care isi fac treaba la fel de bine. Pentru a folosi site-urile de file sharing de mai jos aveti nevoie doar de PC cu o conexiune activa la internet si un browser web. Nu trebuie sa va faceti cont si site-urile functioneaza pe toate sistemele de operare si in plus folosirea acestora este gratuita.
FilesOverMiles – puteti uploada fisierele dorite si mai apoi puteti face public link-ul. FOM ofera protectie prin parolare si viteze de transfer mari. Faza naspa e ca fisierele voastre nu sunt incarcate pe un server, atunci cand ati iesit din browser-ul web se opreste si transferul. Deci si voi si cei carora le trimiteti fisiere trebuie sa fiti online in acelasi timp.
Pipebytes – si acest serviciu functioneaza pe acelasi principiu cu FOM, adica expeditorul si destinatarul sa fie online. Pipebytes se conecteaza direct la PC-ul caruia ii trimiteti fisierul. Alegeti fisierul pe care doriti sa il transferiti si mai apoi dati URL-ul fisierului destinatarului.
– tot prin conexiune directa functioneaza si acest serviciu, in schimb Jetbytes are o interfata simpla si intuitiva. Link-urile generate sunt single-use only adica nu veti putea trimite acelasi link la mai multe persoane.
Dropdo – spre deosebire de primele trei servicii, Dropdo salveaza fisierele pe un server de unde pot fi accesate mai tarziu si in plus ofera un preview al documentelor (majoritatea formatelor). Puteti da preview unui intreg document fara sa fiti nevoiti sa il descarcati sau sa introduceti vreun username sau parola.
Senduit – acest serviciu are o limita de 100 Mb, link-urile acestui serviciu nu vor expira daca iesiti din browser, dar daca va preocupa faptul ca fisierele voastre raman pe server si dupa ce ati terminat treaba le puteti pune sa se autodistruga:) in 30 minute sau la 1 saptamana dupa postare.
LargeDocument – ultimul din lista dar nu cel din urma este LargeDocument, aceste serviciu are o interfata flash
si poate fi integrat in Gmail. Numai bun pentru transferat fisiere care sunt prea mari pentru Gmail.
Acestea sunt doar cateva servicii de file sharing, fiecare cu plusuri si cu minusuri, cateva dintre ele vor multumi sigur utilizatorii de rand si nu numai care au nevoie sa transfere rapid un fisier mai mare sau mai mic fara sa fie nevoie de autentificare sau cerinte de sistem speciale.
Un comentariu
Eu folosesc serviciul romanesc http://www.fastupload.ro. Il recomand tuturor: upload fisiere de pana 2 Gb, vitaza ultra-rapida. In plus, are si player, unde poti vedea direct pe net filmul urcat sau poti asculta piesa ;)