SDK-ul sistemului de operare Tizen a fost lansat

Publicat pe 7 mai 2012 - 18:10 de Mîrzac Iulian

Dezvoltatorii sistemului de operare Tizen conceput pentru smartphone-uri, tablete si netbookuri au lansat SDK-ul cu versiunea 1.0 cu care programatorii vor putea sa creeze aplicatii speciale pentru acesta. Tizen este un sistem de operare open source creat din „ramasitele” MeeGo pe care l-ati vazut pe un Nokia N9 anul trecut aici.

Avand in vedere ca MeeGo nu a avut succes si Tizen va trebui sa ofere ceva nou in comparatie cu Android, iOS si Windows Phone.

Tizen este un proiect intretinut de Linux Foundation si are suportul companiilor Intel, Samsung si a altor companii, dar inca este un sistem necunoscut.

Tizen 1.0 Larkspur SDK include unelte de dezvoltare de aplicatii cu accent pe aplicatii web si tehnologii web ceea ce inseamna ca aplicatiile create pentru Tizen vor putea fi accesate si de alte platforme mobile. Veti gasi in kitul de dezvoltare un emulator pentru aplicatii si un emulator web pentru testarea aplicatiilor si rezolvarea bugurilor.

Puteti downloada SDK-ul pentru Tizen disponibil pentru Windows si pentru Ubuntu (o versiune Mac va fi disponibila in curand).

Sistem necesar pentru folosirea SDK-ului

  • Ubuntu 10.04/10.10/11.04/11.10 32-bit, Windows XP SP3/7 32-bit
  • minimum un dual-core cu 2Ghz
  • cel putin 2GB RAM
  • 3GB spatiu liber pe hdd minimum
  • cel putin o rezolutie de 1280×1024

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: