Tizen OS si Bada OS de la Samsung vor fi unul singur

Publicat pe 16 ian. 2012 - 22:37 de Mîrzac Iulian

Intr-unul din interviurile sale de la CES 2012, Tae-Jin Kang reprezentant al companiei Samsung, a declarat intentiile acestora de a continua proiectul sistemului de operare Bada OS impreuna cu Tizen OS, un nou proiect open source pornit de Intel. Bada OS a fost sistemul de operare creat in-house de catre Samsung ca un raspuns la noile ecosisteme create de Apple mai intai si apoi de Google cu al sau Android, urmate mai nou si de Microsoft cu Windows Phone.

Dupa ce compania a esuat sa aduca un numar indeajuns de mare de fani catre Bada OS, Samsung a decis abandonarea acestuia si de a se alatura acestui proiect open soursce care se pare ca are potential.

Defapt Tizen OS este creat tot in baza sistemului de operare Linux si foloseste chiar si cateva componente din sistemele de operare: MeeGo, Moblin si Maemo, iar dezvoltarea de acum va fi condusa de Samsung si Intel care momentan au ramas in afara pietei de sisteme de operare pentru dispozitive mobile.

Samsung promite ca noul sistem de operare va fi compatibil cu aplicatiile vechi pentru Bada OS, iar dezvoltatorii la fel nu trebuie sa-si faca griji pentru aplicatiile scrise in Bada SDK. Tot din interviu reiese ca unul din doua telefoane ce vor fi lansate anul acesta de catre Samsung va avea sistemul de operare Tizen, deci va fi un an interesant.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: