SCOP Computers devine distribuitor IBM

Publicat pe 24 mart. 2008 - 16:17 de Mîrzac Iulian

Incepand din luna martie, SCOP Computers ofera clientilor sai produse din gama IBM, deschizand astfel noi oportunitati de afaceri prin distribuirea unei serii de solutii fiabile de calcul si stocare.
Produsele furnizate de IBM – lider in domeniul stocarii de date pe suport magnetic, vin sa completeze portofoliul de solutii si servicii al companiei SCOP Computers. Astfel, serverele din gama System X, Blade, dar si echipamentele de stocare DS 3200 si DS 3400, vor fi distribuite prin reteaua partenerilor SCOP.
IBM a dat tonul inovatiei in domeniul tehnologiei de stocare a datelor pe suport magnetic. A lansat prima tehnologie de incriptare de acest gen, utilizata pentru dezvoltarea primelor solutii dedicate marilor companii pentru securizarea consumatorului si pentru securitatea datelor companiei.
Conform unei analize efectuata de compania Gartner, IBM a fost lider in anul 2006 cu o cota de 41,1 %, in ceea ce priveste venitul obtinut din comercializarea produselor din gama Blade. In acelasi an, divizia IBM Research a stabilit un nou record mondial, reusind sa comprime date pe un suport magnetic cu o densitate de 6,67 miliarde de biti pe inch patrat, de 15 ori mai mult decat densitatea de date specifica dispozitivelor standard folosite la nivel mondial in domeniul stocarii de date pe suport magnetic.
„In incercarea de a raspunde cat mai bine, tuturor necesitatilor clientilor SCOP si de a oferi solutii performante destinate oricarei categorii de consumatori, de la utilizatorul final si pana la zona enterprise, semnarea parteneriatului de colaborare dintre SCOP Computers si IBM reprezinta un progres in consolidarea si dezvoltarea zonei de solutii de securitate si networking a companie noastre, afirma Horia Chitu, Director Executiv, SCOP Computers.
Includerea produselor IBM in portofoliul SCOP Computers, constituie un pas important in dezvoltarea unei game complete de produse, solutii si servicii, caracterizate de performanta maxima si orientate catre cerintele si specificatiile clientului.

Despre GRUP SCOP
Grupul SCOP este una dintre prezentele marcante pe piata IT din Romania. Are in structura sa trei companii distincte: SCOP Computers – distributie produse si solutii IT, Chara Software – solutii software de business (ERP si CRM) si Docentris – solutii de procesare si management al documentelor.
Imbunatatirea modelului de business, un management eficient dar si orientarea continua catre satisfacerea nevoilor clientilor, a condus la cresterea constanta a cifrei de afaceri. In anul 2007 Grupul SCOP a realizat o cifra de afaceri de circa 100 milioane EURO.
Grupul SCOP are in prezent peste 200 de angajati, relatii de parteneriate cu peste 30 de producatori al caror renume international este consacrat si o retea de distributie nationala formata din circa 1200 de parteneri.

Despre IBM
Fondata in 1888, in New York, compania IBM devine in anul 2006, lider in ceea ce priveste venitul total obtinut in domeniul dispozitivelor de stocare date pe suport magnetic( 34 % cota de piata), in domeniul automatizarii stocarii de date pe suport magnetic( 27% cota de piata) si detine pozitia de top in ceea ce priveste venitul total obtinut in domeniul stocarii de date pe suport magnetic pentru marile companii( 62% cota de piata).

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: