SCE cumpara serviciul de cloud gaming Gaikai

Publicat pe 2 iul. 2012 - 18:32 de Tita Mihai

Se zvonea acum cateva saptamani ca Sony Computer Entertainment a pus ochii pe serviciul de cloud gaming Gaikai si ca intentioneaza sa-l cumpere, zvonurile au fost dezmintite insa de cele companii la momentul respectiv. Pana la urma se pare Gaikai a fost achizitionat de catre cei de la Sony contra sumei de 380 de milioane $. ” Combinand resursele companiei Gaikai cu experienta celor de la SCE in materie de gaming, vom putea oferi utilizatorilor o experienta de neuitat”  a spus CEO-ul SCE, Andrew House.

Inca nu se stie cum intentioneaza SCE sa utilizeze Gaikai, insa acest lucru nu face altceva decat sa sustina teoriile cum acest serviciu ar putea face parte din platforma Play Station 4. Deasemenea exista zvonuri legate de faptul folosind tehnologia Gaikai, SCE intentioneaza sa puna la dispozitia publicului jocuri disponibile pana acum doar pe PS 1 si PS 2.

Cu ajutorul acestor tipuri de servicii, utilizatorii cu PC-uri mai slabe pot juca jocuri de ultima generatie, pentru ca procesarea se face pe serverele companiei, nu este nevoie de instalarea si rularea jocului pe PC-ul propriu. Prin intermediul cloud gaming-ului nu doar pe PC-uri mai slabe putem juca jocuri high end, ci si pe tablete sau smartphone-uri. Un alt serviciu asemanator este OnLive, aici gasiti peste 200 de jocuri dintre cele mai noi si nu numai care pot fi jucate instantaneu. Gaikai a mai incheiat parteneriate in trecut si cu companii mari precum Samsung, EA sau Ubisoft.

Mi se pare o chestie interesanta, eu de exemplu folosesc OnLive, si pot butona peste 200 de jocuri de la diferite companii imediat ce am intrat in program, sunt curios daca nu cumva Gaikai o sa puna de acum la dispozitia publicului doar titluri de pe PS. Am incercat  sa intru pe Gaikai sa vad cum functioneaza, dar nu am reusit, adica intra pe pagina dar linku-urile nu mai functioneaza. Mai foloseste cineva OnLive sau Gaikai ? cum i se pare experienta ?

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: