Samsung și Apple vor îngropa toporul războiului?

Publicat pe 19 apr. 2012 - 16:57 de Boboc Gheorghe

După cum știți, Apple și Samsung nu prea se ințeleg și războiul de patente parcă nu se mai termină. Ambele companii s-au acuzat reciproc de încălcare a drepturilor de patentare, și caută cu înverșunare să interzică comercializare produselor adversarului în toată lumea. Se pare că acest lucru l-a cam săturat pe judecătorul american Joseph Spero, astfel că l-a invitat pe Tim Cook, actualul CEO al Apple și pe colegul său de la Samsung, să participe la convorbiri pentru a ameliora relația companiilor.

În declarația oficială a ambelor părți se spune:

”Din decizia instanței, Apple și Samsung sunt dispuse să i-a parte la convorbiri pentru soluționare, sub autoritatea judecătorului Joseph Spero. Cei care vor reprezenta, lua decizii și vor reprezenta Apple sunt CEO-ul companiei și principalul jurist consultant. Din partea Samsung la fel, vor veni CEO-ul companiei și principalul jurist consultant. ”

Ambele părți vor fi reprezentate deasemenea de o armată de avocați, așa că în loc de un dialog constructiv, ne putem aștepta la o mulțime de formalități birocratice. Desigur, nu există nici o garanție că în urma acestor discuții se va ajunge la un acord privind încetarea litigiilor. După părerea mea, orice decizie ar fi binevenită, deoarece acest război nu afectează doar cele două companii ci și consumatorii.

Deși cu toții știm că luptele juridice și bunul simț, ca regulă, nu merg mînă în mînă.

 

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: