Samsung Gear S – a doua generație de smart watch

Publicat pe 28 aug. 2014 - 9:08 de Mîrzac Iulian

Samsung Gear S - Black Samsung avansează repejor pe acest segment al smart watch-urilor, au învățat că cine-i primul prinde cea mai mare experiență în construirea acelui produs și marchează pe termen lung clienții ca first comer pe un anumit domeniu.

Samsung Gear S vine cu suport 3G, va fi prezentat începând cu 3 Septembrie la IFA Berlin 2014. Nu se cunoaște prețul de comercializare însă Samsung a fost hotărâtă de anii trecuți să lanseze înaintea Apple sau altor companii o mulțime de produse (smartphone-uri flagship, tablete, etc.).

Ceasul inteligent nu este chiar atât de slab pe cât ar crede mulți. Viitorul produs care va ajunge pe mâinile noastre – la propriu – va avea un ecran cu rezoluție 360×480 pixeli, 2 inch diagonala (sper să nu se ajungă și aici la 6 inch, Samsung! ). Va integra un procesor de 1GHz dual-core, sistemul de operare este Tizen OS, memoria internă este de 4GB, iar pentru RAM vor fi 512MB disponibili. Acumulatorul integrat pare mic, 300 mAh dar probabil că ecranul mic consumă mult mai puțin decât un smartphone. Va oferi suport WiFi, 2G și 3G, așadar veți putea efectua convorbiri telefonice și veți avea conexiune la Internet.

Au inclus o parte din senzorii de bază care se găsesc și pe telefoane plus un senzor pentru puls care se poate vedea pe spatele ceasului, este rezistent la apă și praf respectând standardul IP67 care înseamnă că este complet izolat de praf, și rezistă la apă la o submersie de maximum 1 metru pentru maximum 30 de minute.

Se pare că vor fi și niște căști Bluetooth Gear Circle, nu am înțeles dacă vor fi incluse în pachet, dar ar trebui pentru că puțini au căști bluetooth cumpărate deja și unele noi ar costa destul de mult.

Va ajunge pe piață undeva în luna Octombrie.

Un lucru observ că nu-l învață producătorii (și LG): lasă conectori descoperiți, se ating de piele care se vor coroda în timp (pielea mai și transpiră), să sperăm totuși că s-au gândit la problema asta.

Ce părere aveți despre Smart Watch-uri ? Dar de Samsung Gear S ?

Samsung Gear S - SpateSamsung Gear S

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: