Hyperlapse – o aplicație iOS mișto de la Instagram

Publicat pe 27 aug. 2014 - 20:36 de Mîrzac Iulian

Hyperlapse

Cred că v-am exasperat cu timelapse-urile în ultima vreme, dar se pare că este luna timelapse-urilor. Instagram vine cu o aplicație extraordinară cu ajutorul căreia vei putea realiza un hyperlapse. Hyperlapse-ul este tipul de Timelapse unde camera este în mișcare, dar este tot timpul fixată pe un obiectiv (clădire, munte, obiectiv turistic, etc.). Este puțin mai greu de imaginat dacă nu ați mai văzut dar am să pun și un videoclip promoțional cu un hyperlapse creat de dezvoltatori.

Microsoft publicase recent un videoclip în care demonstrau tehnologia lor de Hyperlapse în dezvoltare și pe care vor dori să o integreze într-o aplicație Windows. Este probabil și ca articolul să fi venit comandat auzind că Instagram pregătește înaintea lor această lansare.

Hyperlapse are o interfață cât se poate de minimalistă se poate focaliza chiar bloca focalizarea, apoi trebuie doar să începi să filmezi. Știu ce veți spune unii Timelapse-urile se fac fotografiind, dar un videoclip este tot o serie de fotografii redate rapid. Așadar se înregistrează, iar la final poți alege cât de repede să fie redat timelapse-ul. Se poate seta o viteză de la 1x la 12x. Apoi poți salva sau trimite pe rețelele de socializare materialul video.

Chestia tare este că reușește să rezolve cea mai mare problemă: modul complicat în care se fac timelapse-urile cu un aparat care poate fi setat manual, trepied, telecomandă cu fir, etc. Și a doua cea mai mare problemă folosind tehnica filmării era stabilizarea imaginii.

Aplicația este singulară, nu are legătură cu Instagram, însă poți trimite material video și acolo.

Hyperlapse

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: