Samsung cumpără VIV Labs și își face propriul „Siri”

Publicat pe 7 nov. 2016 - 8:49 de Mîrzac Iulian

Viv

Samsung cumpără VIV Labs, companie care se ocupă de dezvoltarea unui asistent virtual mai avansat comparativ cu ce suntem noi obișnuiți. Partea interesantă: compania este fondată de unul dintre creatorii lui Siri, soft preluat de către Apple folosit acum pe produsele lor.

Samsung a confirmat deja că vor folosi noua tehnologie pentru a crea un nou asistent virtual care va fi prezent începând cu viitorul Galaxy S8. Deci prin luna mai ar trebui deja să avem ce testa în această direcție.

Sursele nu dau însă și detalii despre cum va fi și integrată tehnologia însă VIV este gândit să lucreze și cu aplicații ale altor dezvoltatori, așa că unul dintre avantaje se presupune că va fi integrarea cu multiple aplicații externe, lucru pe care Siri deja a început să îl facă însă cu un număr destul de limitat de servicii.

Până la urmă trebuie să deschidă acestă tehnologie pentru cât mai mulți dezvoltatori pentru a oferi o experiență completă utilizatorului.

Viitorul este interesant și mă aștept ca în maximum 5 ani asistenții virtuali să fie foarte apropiați de realitate, adică să se simtă aproape în totalitate o voce umană care înțelege lucruri mult mai complexe decât în prezent și care va putea să te ajute în multe feluri în viața de zi cu zi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: