Samsung aduce noile tablete Galaxy Tab!

Publicat pe 13 apr. 2012 - 13:49 de Boboc Gheorghe

Samsung a anunțat prețurile pentru așteptatul Galaxy Tab 2. Tableta va avea un preț de pornire de 249$. Modelul de 7-inch are un procesor dual-core de 1GHz, camera din spate de 3-megapixeli, o cameră frontală de tip VGA. Noua tabletă vine cu un display de 1024×600 pixeli și Android 4.0. Versiunile de 10-inch păstrează aceleași specificații hardware, în afară de rezoluție, care vine cu o rezoluție de 1280×800.

Configurația tabletelor nu este tocmai impresionantă, iar această afirmație vine să confirme cele zise de reprezentanții Samsung: ”Aceste dispozitive nu vin să schimbe prea multe în partea de hardware a tabletelor, deoarece, sincer suntem de părere că hardware-ul tabletelor Samsung este competitiv, și se ține în fruntea pieței.” Oricum, după părerea mea, aceste tablete sunt inferioare celor de la Apple. Bine, există și oarecare diferență de preț. Dar, cînd vrei să-ți cumperi o tabletă întradevăr bună, nu face diferența 100$.

Cei de la Samsung nu au făcut o treabă tocmai bună pe partea de hardware, dar au reușit să o facă pe partea de preț. Așa cum am mai zis, versiunea de 7-inch costă 249$, iar cea de 10-inch 400$. Nu un raport prea bun dintre preț și calitate/performanță, după părerea mea. Precomenzile pentru varianta de 7-inch incep de astăzi in SUA, livrarile vor începe pe 22 aprilie. Pentru varianta de 10-inch, precomenzile se fac începînd cu 4 mai, iar livrările cu 13 mai, deci pana in Iunie ar trebui sa fie si la noi in tara.

Concluzia mea: o treabă făcută de mîntuiala de la Samsung. Am văzut și ceva mai bun tot de la ei. Samsung nu poate sa bată iPad-ul, dar nici măcar nu încearcă!

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: