Google Play Music propune redarea pieselor cu ajutorul HTML 5 in loc de Flash

Publicat pe 13 apr. 2012 - 10:49 de Boboc Gheorghe

Google si-a actualizat secțiunea muzica a Google Play cu instrumente experimentale, inclusiv utilizarea HTML 5 in loc de Flash.

Optiunea de a difuza muzica utilizind HTML5 este disponibila pentru toate browserele care accepta redarea fișierelor MP3 prin HTML 5, inclusiv Google Chrome, Apple Safari si Microsoft Internet Explorer. Straniu e ca browserele populare precum Opera si Mozilla Firefox nu sunt in lista.

Pentru utilizatorii browser-ului Chrome apare o notificare de tip pop-up care contine titlul melodiei, coperta albumului cu numele artistului. Acest lucru vă permite sa nu treceti la alta fila pentru a gasi aceste date.

Aceste modificări reflectă eforturile companiei de a îmbunătăţi serviciul Play Music. Este de remarcat faptul ca caracteristicile experimentale vor fi lansate oficial in luna noiembrie.

Apropo, deși compania continua sa indice in publicitatea Google Music ca serviciul nu are limite in utilizare, in realitate la utilizare intensiva poate afisa un mesaj referitor la depasirea limitei, chiar si daca piesele redate sunt incarcate de utilizator. In plus Google Music nu a atins asteptarile initiale in vinzarile de piese muzicale, dorind sa concureze cu Apple iTunes.

Așa că trcem, ușor ușor de la Flash, cam tîrziu defapt. Apple demult a renunțat la Flash, și observăm că tot mai multe companii le urmează exemplul.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: