REVIEW Căști Wireless Vetter BTVH01D

Publicat pe 6 apr. 2016 - 8:29 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Funcționalitate
 • Sunet
 • Autonomie
 • Apelare

Vetter Casti wireless BTVH01D - Review

Am avut la test o pereche de căști in-ear wireless de la Vetter în ultima perioadă (model: BTVH01D), un tip de produs mai rar sau deloc întâlnit la review pe ITnewz, dar care este binevenit pentru că astfel de căști fără fir conectat la telefon sunt la mare căutare în ultima perioadă. Nu m-am desprins de ele ultima săptămână de test.

Căștile wireless sunt cele mai potrivite pentru sportivi pentru că nu te mai chinui cu cablu, pentru că atunci când alergi, mergi cu bicicleta sau faci antrenamente fizice nu vrei să fii constrâns de cabluri. Asta nu înseamnă că sunt speciale pentru sportivi, ba cred că acest model este foarte versatil și poate fi utilizat de către sportivi, și de către utilizatorii obișnuiți spre muncă / școală.

Unboxing

Prezentarea produsului este excepțională dacă vă uitați la videoclipul de unboxing. La GoPro mai vezi așa o prezentare a produsului. Ai mai multe accesorii utile pentru a utiliza căștile în condiții bune de confort vă las să priviți videoclipul pentru toate detaliile ce țin de conținutul pachetului.

Vetter Mousepad Executive Edition - Review 5

Design

Căștile au un design plăcut care lasă impresia de produs de calitate încă de la primul contact. Să o luăm dintr-un capăt.

Suporții (pernițele) din silicon care intră în ureche sunt dintr-un material întâlnit de foarte multe ori la astfel de căști, aș putea spune că sunt identice ca formă și feeling ca cele in-ear de la Beats. Sunt confortabile, plus că pentru momentele când faci efort fizic poți atașa niște suporți din silicon care se integrează mai bine în urechea externă, vezi în imagini accesoriile din silicon alb.

Casca în sine are un design premium din plastic negru cu inserții roșii, iar în spatele difuzorului se termină cu o bucată metalică care are și rol de magnet. Da, vei putea magnetiza căștile între ele, lucru care se întâlnește des în ultima vreme la căștile wireless pentru cazul în care trebuie să dai jos căștile și nu vrei/poți să le dai jos de la gât. Pe fir poți prinde un clips care îl găsești în cutie pentru ca nu vrei ca firul să se atingă de fermoar ori să se bată de corp în timp ce alergi pentru că strică experiența audio.

Vetter Mousepad Executive Edition - Review 6

Ajungem la telecomandă. Este din plastic lucios negru, care nu mi se pare nasol, pentru că fiind suprafața foarte mică nu prea se observă că se murdărește. De regulă pe telefoane se evită plasticul negru lucios. Telecomanda are pe față butonul de apelare, răspunde/închide apel, pe o laterală potul micro USB și butonul on/off.

Pe a doua laterală telecomanda are un led care indică nivelul bateriei și dacă sunt deschise căștile, apoi lângă led se află două butoane de schimbare a melodiilor care au funcție dublă de scadere/crestere a volumului dacă apeși lung.

Singurul incovenient legat de design este că în anumite ipostaze telecomanda atârnă puțin cam greu și deci trebuie să utilizezi accesoriul de prindere de tricou, și butoanele nu prea sunt intuitive, cauți puțin până găsești butonul necesar.

Funcționalitate

Ce am făcut prima zi când am început să testez căștile a fost să las telefonul pe birou și să mă duc cât mai departe până când se întrerupe semnalul. În birou nu am reușit să pierd semnalul cu toate că m-am îndepărtat și 50 de metri de telefon până în balcon prin 3 pereți a reușit să păstreze legătura cu telefonul. Aici cred că are importanță și telefonul pe care-l utilizezi. Eu am testat pe iPhone 6, și în general pe telefoanele mai scumpe se păstrează conexiunea și la distanțe mai mari. Pe cutie scria doar 10 metri în spațiu deschis :).

Pe telefoane mid-range nu sunt întotdeauna cele mai bune componente folosite.

Apelare

Să apelezi de pe niște astfel de căști bluetooth înseamnă în general libertate foarte mare de mișcare, cum v-am arătat mai sus, te plimbi prin birou sau casă și vorbești cu cine dorești fără probleme, însă cum este calitatea apelurilor ?

Pe telefoanele care suporta VoLTE calitatea audio din timpul convorbirilor este extraordinară, și ce povesteam și unor amici este că dacă ești obișnuit cu acel nivel de calitate audio și treci pe căști bluetooth vei simți o scădere în calitatea audio.

Totuși auzi interlocutorul la un nivel și claritate acceptabilă cum erau telefoanele acum puțin timp în urmă, adică te înțelegi însă nu mai e același lucru ca și când ai vorbi direct de pe telefon, vocea se va auzi mai neclar. În concluzie depinde ce telefon ai acum și cu ce nivel de calitate audio ești obișnuit, și dacă asculți muzică ce căști utilizai înainte.

Autonomie

Am citit autonomie 6 ore pe cutie înainte de testare însă nu am luat în considerare cele scrise, ca de obicei am vrut să văd cu ochii mei cât ține bateria gadget-ului testat și să vă spun și cum am interacționat cu el în timpul testării.

Prima zi l-am purtat de dimineața 7:30 până la 17:00 (aproximativ). A rezistat mai mult decât au menționat în specificații dar este adevărat ca nu dau volumul foarte tare. Mi se pare suficient 50% volum sau mai puțin în funcție de sursă pentru că pe anumite stații radio dau volumul mai tare. Le-am folosit aproape tot timpul, a fost o zi în care am vrut să ascult multă muzică la birou.

Așadar nu vor rezista o zi întreagă, preferabil ar fi să mai faci pauze față de cum am testat eu ca să te țină o zi.

Specificații Căști Wireless Vetter BTVH01D:

 • pot fi folosite cu orice telefon cu suport Bluetooth 4.0
 • Autonomie: 6h
 • Raza de acțiune (m):10
 • Profile bluetooth: HFP, HSP, A2DP, AVRCP
 • Greutate:11.5 g
 • Conectivitate:Bluetooth v4.0

Nu-mi place

 • calitatea audio nu este cea mai bună, niște căști cu fir la 100 lei s-ar auzi mai bine (din câte știu căștile pe bluetooth nu prea au calitate audio, dar trebuie să menționez că nu prea mă încântă asta)

Îmi place

 • au voice over (te anunță când le deschizi, oprești, se conectează/deconectează, când nu mai are baterie).
 • sunt confortabile de purtat
 • rezistă o zi cu mici pauze de ascultat la un nivel rezonabil al volumului
 • controllerul (telecomanda) de pe fir îți oferă toate funcțiile necesare: volum, următoarea melodie, sau înpoi, on/off, răspunde/închide apel
 • se opresc singure dacă nu sunt conectate pentru a nu consuma energie

Concluzie

Cred că sunt niște căști wireless bluetooth decente. Sunt numai bune pentru orice situație și oferă un echilibru între preț și calitate. Sunt bune și pentru sportivi, și pentru utilizatorii obișnuiți care nu vor să se mai încurce în fire în mașină, în drum spre muncă în mijloacele de transport, iarna cu haine groase numai firele mai lipseau.

Căștile bluetooth Vetter BTVH01D nu sunt perfecte. Dacă vreți wireless va trebui să vă învățați cu o calitate audio puțin mai slabă decât cu cea de pe căștile cu cablu, și cu faptul că va trebui să reîncărcați căștile în fiecare zi. Le pot recomanda utilizatorilor care ascultă muzică moderat deoarece nu le veți putea folosi întreaga zi, dacă vreți să le folosiți întreaga zi de muncă și în drumul dinspre și spre casă atunci este posibil să nu fie suficientă autonomia de 6h cu volum 80%.

Vezi ultimul preț!

Imagini

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: