Zvonul despre ecranele OLED pe iPhone 7S confirmat !

Publicat pe 22 dec. 2016 - 8:36 de Mîrzac Iulian

​De curând au apărut rapoarte sau „scurgeri de informații” dacă vreți sa le zicem așa care spun ca iPhone 7S sau 8 va veni cu display OLED.

Nu am vrut să public imediat nimic despre asta, mai sunt 10 luni până la următoarea lansare iPhone, dar se pare că informațiile sunt confirmate de către multiple surse serioase. Apple speră să poată primi suficiente ecrane OLED pentru iPhone 7S, dacă producția este limitată atunci cel mai probabil vor mai amâna un an.

Se discută despre cel puțin un model în 2017, nu vor să adauge update-ul de display pe mai multe modele pentru că există riscul ca telefoanele să nu poată fi construite suficient de repede, așa că le vor introduce gradual. Ecranele OLED vor fi construite de către un singur producător din Japonia.

Sursele menționează producătorul Canon Tokki Corp. care deține o fabrică in Niigata, Japonia, o fabrică cu 343 angajați care și-au perfecționat în ultimii 20 de ani producția de ecrane OLED.

Tehnologia OLED este prezentă de ceva ani pe telefoane nu este o noutate. Ba chiar parcă îmi amintesc 2006-2008 că apăreau la expozițiile internaționale primele electronice cu ecran OLED și arătau incredibil.

Vă reamintesc că astfel de display-uri sunt foarte subțiri. Se fac televizoare acum cu ecrane OLED care sunt la fel de subțiri ca sticla de pe fereastră (câțiva milimetri). Au culori foarte vii, reușesc să afișeze o gamă mai largă de culori comparativ cu tehnologiile celelalte de panel-uri. Contrastul este foarte puternic. Practic dacă vrei să afișezi o imagine cu fundal negru nu se vor aprinde pixelii din acea zonă.

Canon Tokki se confruntă cu comenzi foarte mari de la Samsung Display, LG Display, și Sharp care se întinde pe tot anul viitor și CEO-ul companiei se așteaptă ca cererea să fie mare cel puțin timp de 3 ani. Fac investiții pentru extinderea capacității de producție în mod constant.

Roboții care produc ecranele OLED sunt construiți de către companie. O linie de producție se întinde pe 100 metri iar procesul de producție are loc într-un mediu vidat. Ecrane din sticlă de mărimea unui televizor sunt manipulate de mâini robotice prin diferite camere de producție.

Pare puțin ciudat că viitorul iPhone depinde de o companie relativ mică din Japonia.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: