Recunoasterea vocii si traducerea in timp real de la Microsoft !

Publicat pe 11 nov. 2012 - 0:02 de Mîrzac Iulian

Un videoclip peste care am dat pe internet si care a fost publicat recent ne arata ce tehnologie exista deja pentru recunoasterea vocii in timp real. Rick Rashid Seful departamentului Microsoft pentru Cercetare tine un discurs in care explica cate ceva despre cum functioneaza in prezent tehnologia si cum au abordat ei problema recunoasterii vocii si traducerea in timp real. Cercetatorii s-au folosit de modul in care creierul functioneaza pentru a concepe acest nou mod de recunoastere a vocii.

Dupa cum o sa vedeti textul recunoscut va aparea deasupra scenei proiectat ca subtitrare, apoi mai la sfarsitul inregistrarii textul tradus in limba chineza va fi si citit in timp real de un computer.

Tehnologia este creata dupa cum spuneam de unul din laboratoarele de cercetare apartinand Microsoft, iar performanta acesteia ne arata ca in scurt timp vom putea discuta cu cineva intr-o limba straina fara sa fi studiat vreodata acea limba. In prezentare se poate vedea cum traducerea se face rapid si fara erori (sau cel putin nu am observat eu).

P.S. Aveti nevoie sa instalati pluginul Microsoft Silverlight pentru a putea rula videoclipul.

Get Microsoft Silverlight

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: