FireChat – aplicație chat utilă pentru momentele când pică rețeaua

Publicat pe 2 feb. 2017 - 8:27 de Mîrzac Iulian

​Citind printr-un articol de-al lui Radu de astăzi mi-a reamintit de FireChat despre care dintr-un motiv sau altul nu am mai apucat să scriu un articol când am descoperit-o în 2014.

Este o aplicație care se poate folosi de WiFi și Bluetooth dar și de Multipeer Connectivity Framework (tehnologie prezentă în dispozitive mai noi de iPhone 5, iPad Gen. 4, iPad mini, iPod Gen. 5) pentru a transmite mesaje fără să mai fie nevoie de o conexiune de date din partea rețelei de telefonie mobilă. Aplicația este prezentă și pe Google Play nu doar în App Store.

Toți utilizatorii de FireChat creează o rețea locală „invizibilă” prin care mesajele ajung de la unul la celălalt. Imaginea de mai jos este sugestivă. Puteți trimite fie mesaje de la unul la altul, fie într-un chat public.

Fiind dedicată concertelor unde se strâng mulți oameni la un loc și rețelele de telefonie mobilă nu prea fac față, FireChat a ajuns să fie utilizată mai mult în cazul protestelor civile. Se va dovedi utilă și în cazul unor dezastre naturale, meciuri de fotbal, sau unde vă mai puteți gândi că rețeaua poate pica fie din cauza numărului mare de utilizatori fie pentru că nu mai funcționează rețeaua de telefonie mobilă.

Aplicația a fost dezvoltată în 2014 de către Open Garden și a ajuns repede în top 10 aplicații la lansare în 124 de țări.

Descarcă de aici Firechat iOS și Android.


Update

  • Cu cât sunteți mai mulți cu atât va funcționa mai ușor. dacă printre acei oameni sunt doar câțiva nu va funcționa fără internet. trebuie să creați o rețea de telefoane cu FireChat instalat.
  • adăugați chat rooms care au legătura cu evenimentul. cele de astăzi sunt #ougprotest și #CoruptiaUcide
  • Pot fi raportați cei care instigă la violență ori cei care încalcă regulile bunului simț
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: