Proiectul Google Wave a fost abandonat

Publicat pe 2 mai 2012 - 17:20 de Mîrzac Iulian

Se pare ca proiectul Google Wave a incetat definitiv. Pentru cine nu stie, Google Wave este o aplicatie web de colaborare online. Trebuia sa deschizi un subiect de discutie sau o tema in fereastra careia puteai adauga in timp real fotografii, documente, materiale video si bineinteles text formatat, alaturi de mai multe persoane. Daca ne gandim bine o unealta utila pentru cei care au proiecte online, si au o echipa imprastiata in mai multe orase din tara, dar care se pare ca nu a prins la public.

Abandonarea proiectului nu a venit brusc, Google a anuntat din 11 Noiembrie 2011 ca din Ianuarie 2012 informatiile de pe Google Wave vor fi accesibile insa nu vor putea fi editate ca si pana acum, urmand ca pe 30 Aprilie 2012 sa fie inchis. TOATE informatiile de pe Google Wave au fost sterse.

Cand proiectul a fost lansat in August 2009 toata lumea vroia sa puna mana pe o invitatie sa testeze noua aplicatie web, era cel mai important proiect lansat de Google in acel an. Apoi in Mai 2010 a fost deschis publicului larg. Dupa cum vedeti cu tot buzz-ul creat si reclamele pe care le-a afisat compania proiectul nu a supravietuit prea mult. A fost un proiect care a creat confuzie printre utilizatori. Ideea proiectului nu a fost bine definita: era retea de socializare care era in competitie cu Facebook sau unealta de colaborare online ? Nici interfata de utilizare nu transmitea un mesaj clar.

Pentru cei care vor inca sa utilizeze platforma Google Wave, proiectul este disponibil pe un site al Apache Software Foundation.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: