Proiectul Ara este suspendat de către Google

Publicat pe 2 sept. 2016 - 8:37 de Mîrzac Iulian

Google Project Ara 3

Telefonul modular de la Google cunoscut sub de numirea Proiectul Ara a fost pus suspendat conform unui raport ajuns pe publicațiile străine de tehnologie.

Google avea în plan să lanseze în această toamnă o variantă a prototipului pentru dezvoltatorii de software și hardware pentru ca proiectul să poată prinde viață.

Alte surse vorbesc defapt despre faptul că Google nu mai dorește să se ocupe în totalitate de aducerea produsului pe piață (cine știe la ce se referă asta) mă gândesc că un astfel de produs modular oricum ar fi trebuit construit în parteneriat cu multe alte companii producătoare de module (ca și la PC-uri) dar care să respecte câteva specificații minime de design, siguranță, capacitate și performanță.

Proiectul Ara a fost inițial comunicat de către Motorola în Octombrie 2013 însă de atunci s-au schimbat multe.

Motorola și LG au un fel de smartphone-uri modulare deja pe piață însă Ara se dorea a fi mai mult urmărind schimbarea camerei foto, procesorului, lărgirea spațiului de stocare, lucruri mai complex de realizat.

Probabil că Google a observat în tot acest timp că telefoanele modulare nu sunt chiar pentru oricine ci pentru utilizatorii mai tehnici și a decis să abandoneze, dar urmează să vedem în continuare ce se va alege de acest concept frumos.

V-ați fi dorit un telefon modular ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: