Probleme cu NetCity – ANISP publica nereguli !

Publicat pe 19 iul. 2013 - 0:24 de Mîrzac Iulian

netcity

Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor (ANISP) din Romania a sesizat noi nereguli in modul in care NetCity implementeaza noua retea metropolitana de fibra optica, proiect care a fost pornit acum mai multi ani in scopul de a scapa de cablurile atarnate pe stalpi de Internet Service Provideri si alte companii cum sunt cele de televiziune prin cablu.

ANISP este o organizatie neguvernamentala si nonprofit instituita in 2001 la initiativa celor 12 companii importante care ofera servicii de Internet, servicii de telefonie si televiziune prin cablu printre care: EuroWeb, Orange, GTS Telecom, Vodafone, UPC sau RDS. In prezent membrii asociatiei sunt 38 la numar. Scopul organizatiei este de a promova si a sprijini interesele furnizorilor pentru aceste servicii. Din 2009 este si membra EuroISPA – organizatie pan-europeana a asociatiilor nationale ale ISP-urilor.

In februarie 2013 ANISP a facut publice abuzurile pe care NetCity le-a facut totodata anuntand si ANCOM care a emis un aviz prin care NetCity si Primaria Generala Bucuresti sunt obligate sa ofere conditii optime pentru toti potentialii clienti si preturi maxime care sa poata fi percepute (preturi percepute de NetCity).

Problema este ca acum NetCity nu vrea sa puna in aplicare masurile stabilite in Avizul emis de ANCOM pe 30 mai 2013, iar intre timp ANISP si ANCOM au facut apel la instanta.

Mihai Bătrâneanu, preşedinte ANISP: “Analiza efectuată de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații a evidenţiat că toate contractele de închiriere tubete, racorduri și branșamente au fost încheiate în afara limitelor cadrului normativ ce reglementează rețeaua metropolitană Netcity, respectiv cu încălcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008. Este şi motivul pentru care ANISP contină să atragă atenţia asupra abuzurilor şi să militeze pentru corectitudine şi pentru respectarea legilor şi a normelor ANCOM.”

Acum a ramas ca autoritatile romane ( in special Consiliul Concurentei) sa efectueze investigatii pentru a constata incalcarea dispozitiilor pe care NetCity si luarea masurilor necesare precum amendarea si obligarea platii amenzii.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: