Primul telefon sub brand Lumia! – Update

Publicat pe 10 nov. 2014 - 8:48 de Mîrzac Iulian

Lumia-teaserMicrosoft va face public mâine primul telefon cu brandul Microsoft Lumia, ca înlocuitor pentru telefoanele care până acum erau denumite Nokia Lumia. Compania a confirmat pe blog-ul său data de 11 Noiembrie, și s-ar părea că va fi un telefon low-cost.

Au fost câteva imagini publicate de câteva surse din China, telefonul nu este foarte diferit de ceea ce erau telefoanele Lumia până acum, și nici nu cred că ar trebui să schimbe ceva la ele pentru că altfel nu ar mai fi un telefon Lumia, colorat cu capace care se pot schimba cu forme curbe sau unghiuri drepte (cum e Lumia 730).

Specificațiile lui ar putea fi următoarele: ecran de 5 inch qHD (da cam mare dar trebuia ceva mare și ieftin și de la Microsoft, procesor 1.2 GHz, 1GB RAM, memorie internă de 8GB (au trecut ceva ani de când se poartă memoria de 8GB la telefoanele ieftine – mă întreb cât ne mai țin în zona asta pentru că este clar că acum memoriile se produc mai ieftin decât în 2012). Este așteptat doar cu 3G și suport dual-sim, nu știm încă dacă va avea slot micro SD care la telefoanele Lumia nu a fost obligatoriu niciodată, dar ar fi necesar ținând cont de memoria mică.

Între timp au apărut zvonuri despre o parte dintre foștii angajați Nokia care au rămas fără job că ar dori să creeze propriile telefoane Nokia cu sistem de operare Android, însă Microsoft ar trebui ori să permită utilizarea brandului Nokia (lucru care ar fi stupid și nu se va întâmpla), ori să treacă o perioadă de 10 ani care aparent ar fi fost agreată în contract de cele două părți.

Update 11.11.2014


Telefonul a fost prezentat astăzi. Poartă numele Lumia 535 și se va găsi și în variantă dual-sim, sistemul de operare preinstalat va fi Windows 8.1, cât despre configurație, cea comunicată ieri este și cea comunicată la prezentarea oficială. Va avea o cameră foto frontală de 5MP, se pare că telefoanele selfie sunt noua lor nișă, oricum ei și-au creat o linie de telefoane pentru tineri. Observăm în același timp că smartphone-urile ieftine reprezintă o țintă din ce în ce mai clară pentru multe dintre companiile producătoare.

Unu pentru că sunt mulți producători din China care i-au întrecut mult la vânzări pe această nișă și al doilea motiv pentru că va crește vertiginos piața de smartphone-uri ieftine pe măsură ce țări în care economia crește (China, India, și alte țări din lume), va aduce clienți noi din sfera telefoanelor dumb-phone. Din acest motiv a fost creat și proiectul Android One (de la Google), din acest motiv producătorii mici din China continuă să se extindă în fiecare țară pe unde pot cu telefoane cu branduri locale (Allview, Evolio, Utok, Eboda, si multe alte branduri doar la noi în țară).

Prețul telefoanelor este setat la 110 euro fără taxele care se aplică la import, oricum bănuiesc ca 800 lei va fi un preț maxim afișat în țară de magazinele online. Nu lipsesc carcasele în mai multe culori pentru acest model.

Lumia 535

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: