ALT Festival Brașov 2014

Publicat pe 10 nov. 2014 - 8:19 de Mîrzac Iulian

PrintEste un eveniment interesant pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, inventatori, creativi, studenți sau profesioniști, pe scurt persoanelor pasionate de Inovare și de Tehnologie și va avea loc la Brașov. Festivalul de tehnologie este organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie – ALT BRAȘOV. Acesta a fost înființat în 2013 și are ca obiectiv dezvoltarea, promovarea şi susţinerea industriilor inovatoare făcând apel la creativitate şi la aplicarea noilor tehnologii.

În 21-23 noiembrie, la Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High Tech, participanții vor explora conceptul de Internet of Things (IoT) prin intermediul conferințelor, workshopurilor, expoziției, demo-uri de drone, aplicații mobile și sesiuni de networking.

Evenimentul va aborda 3 teme:

  • Inovația locală ce are ca scop prezentarea produselor și serviciilor inovative dezvoltate de către companiile locale aflate pe piețe internaționale;
  • Internet of Things – conceptul ce are la bază interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existentă într-o lume bazată pe internet;
  • Cultura tehnologiei – secțiune a evenimentului ce presupune răspândirea tehnologiei în cotidian.

Înscrierea este gratuită și se poate face completând acest formular.

Aflat la prima ediție, ALT Festival își propune susținerea inițiativelor antreprenoriale, creșterea interesului pentru domeniul tehnic, introducere în agilitate în IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, realitate virtuală și laboratoare online. Evenimentul se adresează liceenilor interesați de noile trenduri tehnlogice, studenților ce au cunoștințe în domeniu și își doresc să le aplice și developerilor ce vor să știe mai multe despre Internet of Things, să codeze într-un hackaton și să se conecteze cu alți developeri pasionați de IoT.

Festivalul aduce la un loc membri – companii de renume din industria IT&C (Siemens, Pentalog Romania, Bluemind Software, BIT Software, Flashnet, Iquest Technologies, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanță (Iceberg, Firestarter), Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Camera de Comerț și Industrie și Universitatea Transilvania.

Această inițiativă este dezvoltată în cadrul proiectul „START PENTRU INOVARE ŞI TEHNOLOGIE”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat, Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.

Mai multe detalii pe site-ul ALT Brasov.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: