Primul smartphone cu procesor Intel se lanseaza in India

Publicat pe 20 apr. 2012 - 17:00 de Mîrzac Iulian

A trecut ceva vreme de cand Intel a anuntat ca va intra si pe piata de telefonie mobila cu introducerea de procesoare speciale pentru acestea. Lava International o companie din India de origine va lansa un prim telefon care integreaza un astfel de procesor. Va avea un pret de comercializare de 423 dolari in India si livrarile vor incepe de pe 23 Aprilie.

Xolo X900 va integra un procesor Intel Atom Z2460 tactat la 1.6 Ghz. Va fi capabil sa ruleze filme FullHD dar si sa inregistreze videoclipuri la 1080p. Telefonul va veni cu Android 2.3 Gingerbread preinstalat, dar compania producatoare promite un update la Ice Cream Sandwich in curand.

Procesoarele sunt foarte simplu destinate pentru a intra in competitie cu procesoarele ARM foarte populare pe device-urile Android cunoscute cu un raport performanta/consum energie/pret foarte bun.

XOLO X900 va avea o autonomie de 8h pentru apeluri sau 5h pentru navigare pe Internet cu 3G, sau 45h daca ascultati muzica in casti.

Alte detalii ale telefonului sunt: ecran 4.3″ cu rezolutie 1024×600 pixeli si suport pentru HSPA+, GPS, o camera foto de 8 MP cu blit LED si o camera pentru video apeluri de 1.3 MP. Doua difuzoare vor oferi un sunet stereo si toti senzorii prezenti pe smartphoneurile cu Android obisnuite vor fi prezente in device: senzor de proximitate, magnetometru, de lumina ambientala, accelerometru si giroscop.

Intel se pare ca mai colaboreaza si cu Lenovo si Orange pentru a concepe alte modele cu noul procesor pentru telefoane mobile insa acestea vor fi disponibile peste mai multe luni.

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: