Prima tableta cu Tizen OS dezvaluita !

Publicat pe 14 iul. 2013 - 17:23 de Mîrzac Iulian

Prototip Tizen OS

Deja a trecut peste 1 an de cand se lucreaza la dezvoltarea Tizen OS si daca anul trecut a fost prezentat un prototip al sistemului de operare Tizen pentru gadget-uri portabile acum avem de a face cu un material video cu un prototip de tableta care ruleaza Tizen OS. Sistemul de operare a fost ajutat financiar de Intel si Samsung, curios a fost ca anul acesta am descoperit si locuri de munca in Romania pentru pozitia de QA (Internship).

Cu toate ca saptamana trecuta au fost zvonuri ca proiectul a fost abandonat, Intel si Samsung au declarat ca acesta continua si dezvoltarea nu a fost intrerupta iar cateva dispozitive cu Tizen OS se vor lansa pana la sfarsitul anului.

O companie japoneza pe nume Systena a dezvaluit un prototip care ruleaza Tizen 2.1. Tableta are un ecran de 10 inch, rezolutie 1920 x 1200 pixeli, foloseste un procesor ARM Cortex A9 quad-core la 1.4 GHz iar memoria RAM este de 2GB. In rest tableta include o memorie interna de 32GB expandabila cu un slot micro SD, camere de 2 MP si 0.3 MP pentru camera frontala.

Nu ne arata prea mult in videoclip, dar macar stim ca vom avea un nou sistem de operare pentru smartphone-uri in curand, pe langa altele anuntate a fi in dezvoltare. Dupa cum se vede abia se misca prin meniu dar observam momentan o interfata cu butoane gigantice.

Sursa

Tizen

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: