PhotoScan – te ajută să digitalizezi fotografiile printate

Publicat pe 22 nov. 2016 - 8:15 de Mîrzac Iulian

photoscan

Google are câteodată astfel de proiecte care te ajută să îndeplinești la bun sfârșit lucruri care nu te-ai fi putut gândi că se pot finaliza într-un mod simplu.

Este și cazul aplicației PhotoScan care te ajută să transformi fotografiile tale vechi printate în imagini digitale. Aplicația folosește câteva trucuri simple pentru a crea o imagine de rezoluție înaltă.

Aceasta detectează colțurile fotografiei pe care o scanezi și apar patru puncte în care trebuie să centrezi camera foto pentru ca telefonul să poată fotografia patru bucăți care apoi le va lipi într-o fotografie mare.

Rezultatul a fost reușit încă de la prima mea încercare deci curba de învățare a fost de câteva secunde în care mi-au arătat scurte animații informative la prima deschidere a aplicației.

La final poți să refaci tăierea imaginii ( așezând rapid colțurile ca în Photoshop, ba chiar te ajută cu o lupă care se activează imediat pentru a nimeri exact unde vrei, aproape la nivel de pixel.

Mi-am transformat acum câțiva ani o serie de fotografii printate și a trebuit să folosesc lumină puternică, și editare foto destul de anevoioasă după fotografiere. Un proces lung pentru o singură fotografie.

Câteva ponturi pentru scanare:

  • Țineți telefonul paralel cu fotografia scanata, dacă înclinați s-ar putea să nu iasă așa cum vă doriți imaginea
  • Fundalul pe care este așezată fotografia să aibă altă culoare și să fie plat
  • Încadrați imaginea cum trebuie. Fotografiile înalte se acanează cu telefonul în picioare, fotografiile orizontale se scanează cu telefonul culcat (eviți o eventuală rotire la final)

Descarcă pentru iOS sau Android.

https://www.youtube.com/watch?v=MEyDt0DNjWU

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: