Arhiva de muzică românească online pe web și mobile app – Electrecord

Publicat pe 23 nov. 2016 - 8:47 de Mîrzac Iulian

electrecord

Ca o fantomă din ceață Electrecord apare brusc în online-ul românesc cu o veste minunată. Aduce în format digital o mulțime de melodii românești vechi.

Această mișcare din partea lor nu cred că ajută doar nostalgicii care ascultau muzica aceea în tinerețe ci ajută și la cunoașterea culturii românești din acea perioadă. Eu nu știu prea multe melodii vechi românești în schimb ascult zeci de melodii vechi americane / britanice.

Aplicația fie ea web sau pentru smartphone (iOS și Android) merge minunat, până acum nu am întâmpinat probleme, dar nu ar mai fi contat, ținând cont că site-ul lor este defapt … o poză.

Electrecord este o companie românească de înregistrări înființată în 1932 de către Nathan Mischonzniki, la început doar copiau discuri făcute în străinătate, ca apoi după 1948 să aibă un studio propriu de înregistrare și să facă propriile discuri. Întreaga istorie o poți vedea pe Wikipedia.

Dintre genurile pe care le veți găsi sunt: Muzică populară, ușoară, clasică, rock, folk, jazz, muzică religioasă și corală dar și “povești, poezii și diverse. Piesele și albumele pot fi ascultate online sau cumpărate.

În aplicațiile mobile se menționează de un abonament lunar sau anual care nu este deloc scump, eu am putut asculta muzica în aplicația web poate vor limita mai târziu am aflat că ai o lună de încercare. Mai jos tipurile de abonamente:

  • 1 luna 8.96 lei
  • 6 luni 26.96 lei
  • 12 luni 44.96 lei

Felicitări celor care au lansat aplicația și au lucrat la ea, îmi place cum a fost organizată muzica și începutul pare să fie promițător. Sunt curios însă câți fani vor fi pentru muzica noastră.

Voi ați plăti pentru muzică românească nelimitată ? 45 lei pe an înseamnă 10 euro.

M-am mai uitat pe site și se pare că platforma este administrată de Luxrecords SRL.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: